5 culori pe farfurie pentru starea ta de bine

Dieta&Fitness

5 culori pe farfurie pentru starea ta de bine

Studiile stiitifice au aratat ca pigmentii care dau culoare fructelor si legumelor sunt bogati in compusi fitochimici si antioxidanti care iti intaresc sistemul imunitar si iti mentin organismul tanar si plin de energie.

Asa s-a nascut dieta in culori. E o dieta multifunctionala pentru ca, dincolo de suplete, iti da o stare de bine, te poate apara de infectii si boli cronice si actioneaza ca un tratament de infrumusetare.

Se stie ca miscarea, alimentatia echilibrata si modul in care gandim ne influenteaza sanatatea.

Opteaza pentru o hrana sanatoasa si …colorata!

1. Culoarea rosie

Daca iti doresti sa fii plina de energie, sa ai curaj, sa manifesti pasiune in fiecare moment e bine sa consumi alimente de culoare rosie: mar, ardei, rosii, sfecla, ceapa, ridiche, coacaze, merisor…

2. Culoarea portocalie

Inveseleste-te, alunga teama si fa ca imprejurarile sa-ti apara intr-o lumina optimista consumand: dovleac, portocale, morcov, caise, grepfrut, cartofi sau orice aliment de culoare portocalie.

3. Culoarea galbena

Bananele, pepenele galben, porumbul, ghimbirul si, in general, fructele si legumele de culoare galbena iti ofera incredere in tine, o atitudine pozitiva si o minte limpede.

4. Culoarea verde

Alimentele de culoare verde, precum salata, castravetele, broccoli, avocado sau busuiocul iti stimuleaza imaginatia si te ajuta sa-ti recapeti echilibrul si calmul. De multe ori nici nu ai nevoie de mai mult, ca sa faci ceea ce trebuie facut!

5. Culoarea violet

Atunci cand ai nevoie de concentrare, iti va fi de un mare ajutor consumul de vinete, masline, varza rosie, prune, adica legumele si fructele de culoare violet. Strugurii, murele si afinele te ajuta sa fii mai inspirata si sa ai o stima de sine crescuta, doua ingrediente psihologice esentiale pentru a reusi in tot ceea ce ti-ai propus.

De ce legume?

Una dintre principalele caracteristici ale legumelor (si ale fructelor) crude sau gatite in anumite conditii este cantitatea importanta de antioxidanti pe care acestea il contin. O teorie importanta afirma ca imbatranirea si boala sunt determinate de procesul de oxidare care are loc in organismul nostru. Oxigenul, materia vitala care da viata celulelor noastre, poate in acelasi timp accelera distrugerea lor. Fenomenul de oxidare din interiorul celulelor noastre poate fi comparat cu rugina care se formeaza pe obiectele feroase cand acestea intra in contact cu aerul. Activitatea oxigenului, daca nu este controlata de antioxidanti, are efect distructiv asupra celulelor corpului nostru si, ca urmare, asupra tesuturilor si organelor. Mai multe studii au aratat ca bolile sunt provocate in special de lipsa de protectie impotriva oxidarii.

De ce fructe?

Fructele actioneaza direct prin concentratia enorma de elemente biologice asupra metabolismului, mai ales asupra creierului, a celulelor nervoase si asupra glandelor.

Toate fructele zemoase sunt purificatoare pentru corpul nostru. Cele dulci si oleaginoase sunt deosebit de hranitoare. Asadar trebuie sa le folosim in alimentatia de fiecare zi, in functie de necesitati si de carente. Fructele ne asigura elementele care vitalizeaza organismul: fier, calciu, iod, sulf, sodiu, arsenic si astfel constituie remedii simple si eficiente impotriva bolilor.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou