5 alimente pe care le poti rontai intre mese
Dieta&Fitness
Cunoastem cu totii placerea rontaitului intre mese sau atunci cand ne uitam la televizor. Din pacate de cele mai multe ori acest lucru dauneaza sanatatii noastre si ne trezim astfel foarte usor si cu cateva kilograme in plus.
Iata cateva dintre alimentele pe care le poti rontai fara teama de a te ingrasa.
1. Migdale
Datorita concentratiei ridicate de proteine, de fibre si de grasimi mononesaturate, migdalele stimuleaza digestia si ajuta la combaterea constipatiei. In plus, acestea accelereaza metabolismul si induc rapid senzatia de satietate, putand fi incluse cu succes in dieta persoanelor care doresc sa slabeasca. Totusi, acestea nu trebuie sa consume mai mult de 40 de grame de migdale pe zi.
Migdalele ofera beneficii deosebite pentru controlul glicemiei, al colesterolului (reduce colesterolul rau – LDL si creste colesterolul bun -HDL), al grasimilor din sange, reduce inflamatia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN, reduce riscul de boala cardiovasculara si sindrom metabolic.
2. Nuci
Datorita continutului lor bogat in grasimi si proteine, eviti sa consumi in fiecare zi nuci, pe motiv ca ingrasa. In realitate, nucile consumate zilnic, nu iti maresc stratul adipos, ci inlocuiesc cu succes alimente vitale pentru corpul tau. Nucile contin vitamina B, fosfor, potasiu, fier si proteine si sunt obligatoriu recomandate persoanelor cu o alimentatie vegetariana. Proteinele din nuci sunt inferioare celor animale, insa combinate cu paine sau cereale asigura organismului tau proteinele necesare. Nucile pot crea si disconfort, daca iti provoaca iritatii si afte in gura. Acest lucru poate fi evitat, daca imediat dupa consumul lor, mananci o lingurita de miere de albine.
3. Ciocolata amaruie
Ciocolata neagra inseamna o concentratie de cacao de peste 70%. Astfel ciocolata neagra este mult mai sanatoasa. Cacaoa energizeaza si are multe vitamine si minerale; astfel datorita concentratiei mari de cacao, nu poti manca o cantitate prea mare. Asadar, nu poti ingera o cantitate prea mare din ea, deci nu ingrasa prea mult.
Doua patratele de ciocolata neagra pe zi tin la distanta bolile cardiace, atacurile cerebrale, dar si imbatranirea prematura. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, mai ales ca se intampla foarte rar ca un desert atat de delicios sa fie “aprobat” de catre medici si cercetatori.
4. Stafide
Stafidele sunt printre putinele fructe dulci care, in cantitate rezonabila, sunt premise in curele de slabire datorita aportului lor energetic.
Stafidele au rolul de a taia pofta de mancare reducand, in acelasi timp, si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare de aceea, este recomandat ca femeile care au trecut de 50 de ani sa le consume zilnic.
Multi oameni evita sa manance stafide din cauza continutului ridicat de zahar, de opt ori mai mare decat in cazul strugurilor proaspeti. Stafidele nu afecteaza sanatatea dintilor asa cum se intampla cu dulcuirile care contin zahar procesat chimic.
Consumul regulat de stafide combate oboseala si previne depresia, fiind un tonic excelent si un energizant puternic al organismului. Se recomanda, mai ales sportivilor, persoanelor in varsta, convalescentilor, tinerilor, celor care lucreaza depun efort deosebit, fizic ori intelectual.
5. Bastonase de legume
Morcovi, ardei, telina… se curata, se spala, se taie pe lung sub forma de bastonase si sunt numai bune pentru rontait.