10 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Dieta&Fitness
Cine nu isi doreste o sanatate de fier si o piele frumoasa si stralucitoare? Le poti avea si tu, daca stii cum, ce si cat sa mananci. Mayra iti dezvaluie cum poti sa ai o alimentatie sanatoasa si o silueta de invidiat.
3. Hrana condimentata, dar nu sarata
Simtul gustului se va adapta foarte repede la hrana sarata. Daca vei manca hrana foarte sarata pentru cateva zile, vei constata mai tarziu ca mancarea cu o cantitate normala de sare e lipsita de gust. In prezent, multa lume consuma, in medie, cam de doua ori cantitatea de sare recomandata, adica zece grame de sare de bucatarie in loc de cinci grame.
Majoritatea branzeturilor, conservelor, mancarurilor gatite, gustarilor si delicateselor din carne, ingredientele de gatit pentru ameliorare, precum cuburile de supa, mustarul, concentratele sunt deosebit de sarate.
Pe de alta parte, laptele, iaurtul, legumele proaspete, carnea, ierburile culinare contin foarte putina sare. Foloseste ierburi culinare proaspete, pentru a da gust mancarii. Adaugarea doar de sare altereaza gustul. Daca exista o deficienta de iod, se recomanda folosirea sarii iodate in alimentatie, deoarece aceasta poate preveni aceasta deficienta.