10 alimente care stimuleaza inteligenta
Dieta&Fitness
Pentru a face fata cu brio tuturor provocarilor, creierul nostru trebuie sa beneficieze de o alimentatie adecvata! Producerea neuronilor, transmiterea impulsurilor nervoase, inmultirea sinapselor… Descopera aliatii pe care sa ii incluzi in meniul tau pentru a avea sansa de a deveni urmatorul premiant Nobel!
9. Spanacul
Particularitatea tuturor legumelor cu frunze verzi este bogatia in vitamina B9 care, cu certitudine, participa la dezvoltarea tesutului nervos la fat si la reinnoirea celulelor sangvine si a carei lipsa este semnalata printr-o scadere a capacitatii de vigilenta si a memoriei. Acest fenomen, observat indeosebi la persoanele in varsta care au carente de vitamina B9, se explica, probabil, prin faptul ca aceasta vitamina ajuta la dezvoltarea si intretinerea dendritelor (ramificatii ale neuronilor).
In cazul in care nu iti face placere sa mananci spanac, inlocuieste-l cu alte alimente-legume verzi (nasturei, laptuca, maselarita, salata verde, broccoli sau altele). Printre ele, rozmarinul este extrem de interesant: unele flavonoide (mai ales, apigenina) continute de aceasta planta poseda proprietati stimulative ale puterii de concentrare si ale memoriei, favorizand circulatia sangvina la nivel cerebral.