Uleiuri parfumate homemade

Cosmetica

Uleiuri parfumate homemade

Uleiurile aromate sunt perfecte pentru stratificarea parfumului sau chiar ca si alternativa la parfum. Prepararea propriului ulei aromat iti ofera, de asemenea, optiunea prepararii propriei arome, daca nu poti gasi aroma care iti place.

Este, de asemenea, o modalitate economica pentru a te bucura de arome singulare sau pentru a-ti prepara propria aroma de designer. Pentru sfaturi si tehnici de preparare a uleiului aromat iti recomand  "Aroma dulce a succesului" – acest ghid este in special folositor pentru acelea dintre voi care isi doresc sa-si comercializeze uleiurile preparate acasa.

Sfaturi pentru prepararea uleiului aromat personalizat

Iata pasii necesari de parcurs pentru prepararea propriului ulei aromat.

  1. Gaseste un ulei de baza. Exista multe optiuni aici. Multe optiuni cu diverse beneficii asa ca ai putea sa le compari.
  2. Jojoba, de exemplu, este un hidratant extraordinar, atat pentru piele cat si pentru par.
  3. Uleiul de arnica este un ulei de corp bun, pentru ca este potrivit masajului – reduce inflamarea, ajuta incheieturile dureroase si ajuta la vindecarea vanatailor.
  4. O alta alegere buna este uleiul din seminte de struguri, folosit frecvent pentru hidratare datorita proprietatilor sale antioxidante. Functioneaza la nivel celular pentru a repara tesuturile deteriorate si stresate – inclusiv vergeturile – si restructureaza pielea prin controlarea nivelelor de hidratare ale pielii. Ajuta chiar la mentinerea sanatatii celulelor nervoase.
  5. Daca cauti o baza mai economica, uleiurile vegetale ca si uleiul de canola, de alune, de migdale si de albastrele, susan si soia, sunt disponibile in cantitati mari la magazine si au si proprietati de hidratare. Uleiul de tarate este de asemenea o alegere economica si contine multi antioxidanti care iti vor face pielea sa straluceasca.
  6. In functie de puterea aromei pe care doresti sa o obtii, iti poti prepara o versiune ieftina de ulei aromat prin folosirea uleiului de masline si vei avea o piele incredibil de neteda.
  7. Alege uleiurile concentrate aromate pe care le vei folosi. Aici iti vei folosi imaginatia in prepararea propriilor uleiuri aromate. Poti folosi o singura aroma, cum ar fi piersica sau vanilie, sau poti amesteca aromele pentru a-ti crea propria aroma personalizata. Uleiurile aromate sunt usor de gasit. Poti gasi o selectie infinita de uleiuri la orice magazin cu produse sanatoase sau la farmacii la un pret relativ scazut. Ai putea crede ca sticlele sunt scumpe din cauza marimii lor mici, dar vei fi surprinsa cata putere are o singura picatura. Sticluta mica te va tine mult timp! Exista alegeri nelimitate – chiar si arome de guma de mestecat!
  8. Cauta un recipient pentru uleiurile tale aromate. Un recipient de sticla de culoare inchisa iti va mentine aroma mai bine decat un recipient de sticla sau de plastic de culoare deschisa. Lumina afecteaza multe uleiuri si le schimba aromele, asa ca, odata ce ai obtinut aroma pe care ti-o doresti asigura-te ca o tii departe de lumina.
  9. Protejeaza-ti suprafetele. Acest proces de producere a uleiurilor aromate poate deveni dezordonat, asa ca aplica un strat protector pe suprafata pe care lucrezi, in special daca este o suprafata de lemn. Un invelis gros de plastic functioneaza foarte bine.
  10. Adauga uleiul de baza la sticla. Folosirea unei palnii este o idee buna daca nu ai o mana stabila.
  11. Adauga aroma la ulei cate o picatura odata cu o pipeta. Acest lucru iti permite sa limitezi puterea aromei uleiului, ca sa nu adaugi prea mult. Cum sa-ti limitezi puterea aromei? Tine minte, o cantitate mica merge departe. O regula buna este sa adaugi 3 picaturi la 30 de grame de ulei – mai mult daca iti doresti o aroma mai puternica, sau 1-2 picaturi daca vrei o aroma mai usoara. Daca iti doresti o aroma puternica, adauga cate o picatura odata si lasa mixtura sa se aseze cateva ore, apoi incearca putin pe mana. Repeta acest lucru la fiecare cateva ore pana obtii intensitatea pe care o doresti.
  12. Incepe procesul de "infuziune". Odata ce esti satisfacuta de puterea si mirosul uleiului aromat, asigura-te ca i-ai pus un capac stramt si depoziteaza-l intr-un loc intunecat pentru cateva zile sa se "infuzeze". Acest lucru ii permite mixturii sa se "maturizeze" si sa-si atinga puterea finala. Cand amesteci aromele, acestea sunt inca concentrate, asa ca, inainte sa le poti folosi, au nevoie de timp sa se combine in intregul recipient de ulei. Apoi vor fi gata de utilizare.

Producerea de ulei parfumat este un proiect distractiv. Ai putea lua in considerare folosirea uleiurilor esentiale cum ar fi uleiul de trandafir sau de levantica cand prepari aromele.

Ustensile necesare:

  1. Ulei de baza.
  2. Ulei aromat concentrat.
  3. Recipient de plastic sau de sticla inchis la culoare.

Atentie: Acopera suprafata pe care o folosesti pentru prepararea uleiului.

Sfaturi rapide:

  1. Alege un ulei de baza potrivit nevoilor tale.
  2. Personalizeaza-ti propriul amestec de arome.
  3. Tine amestecul departe de lumina.


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou