Stii ce contine rujul tau?

Cosmetica

Stii ce contine rujul tau?

Utilizarea rujului de minim 3 ori pe saptamana creste posibilitatea dezvoltarii unei afectiuni autoimune numita “lupus sistemic eritematos” – aceasta este concluzia cercetatorilor de la Tufts Medical Center (Clinical Rheumatology 2008).

Poliparaben, produs utilizat in fabricarea rujurilor, este semnalat si in Cosmetic Safety Database ca sensibilizator al sistemului imunitar si se manifesta prin simptome precum mancarimi sau herpes.

90% din uleiul de palmier – un ingredient standard in ruj – provine din Malaiezia si Indonezia. Friends of the Earth au constatat ca productia acestuia are ca efecte secundare  despaduririle masive si, implicit, migrarea populatiei indigene.

Un raport realizat in anul 2002 de catre WWF (World Wildlife Fund, o organizatie non-guvernamentala pentru conservarea naturii si restaurarea ecologica a mediului natural) a anuntat ca pana in 2020 cererea de soia –al carei ulei se foloseste in ruj – va creste cu 60%.

Potrivit unor studii, conservantul E21, cunoscut si sub denumirile de butilat hidroxitoluen sau BHT, este legat de probleme de comportament si fertilitate, a declarat Women Envirnomental Network.

Peste 80% dintre femei folosesc ruj. O femeie inghite pe an, in medie, substantele continute de 2 rujuri.

Ingredientele acid steric si glicerina pot proveni din surse animale, in timp ce carminul provine din gargarite. Ceara de albine este frecvent folosita, dar se utilizeaza si ceara de plante precum  caise, jojoba, ricin sau candelilla.

61% din rujurile cumparate in SUA si testate de Campaign for Safe Cosmetics au continut niveluiri detectabile de plumb (interzis in UE). Un studiu al Wolff a mai aratat ca ingredientul oxibenzone se acumuleaza in organism si are efecte sistemice largi la animalele studiate.

Desi incepand cu anul 2004 s-a interzis testarea produselor finite pe animale, prohibirea completa a testarii cosmeticelor pe animale va intra in vigoare in martie 2009. Animalele folosite la teste sunt soareci, sobolani, procusori de guinea si iepuri.

La www.rangali.ro gasiti produse de machiaj din gama Nvey Eco, certificate organic. Acestea nu sunt testate pe animale.

Ca noutate, din luna noiembrie Rangali va aduce pe piata romaneasca o serie de produse organice, destinate ingrijirii buzelor – Lip Care, din gama Nvey Eco.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou