Produsele cosmetice – raul ascuns

Cosmetica

Produsele cosmetice – raul ascuns

Multe din produsele cosmetice si cele de ingrijire ale pielii pe care le folosesti zilnic ar putea contine un numar mare de ingrediente daunatoare sanatatii si starii tale de bine.

Un produs de ingrijire a pielii nu ar trebui sa contina elemente toxice, cancerigene, dioxine, contaminanti sau iritanti care apar cel mai des in produsele ieftine. Produsele de ingrijire a pielii destinate adolescentilor trebuie sa fie blande, sa te protejeze de efectele negative ale poluarii mediului si sa fie capabile sa se ocupe de anumite defecte minore.

Arunca o privire asupra ingredientelor produselor cosmetice din colectia ta. Vei observa ca majoritatea contin unul din urmatoarele ingrediente

Dietanolamina DEA si trietanolamina TEA fiind recunoscute pentru efectul umed oferit. Mai pot fi gasite si in compusi precum cocamida DEA sau in lauril sulfat de sodiu TEA. Este important de stiut ca nici DEA sau TEA nu au efect cancerigen, dar cand se afla in produse care mai contin nitriti, este foarte posibil sa se combine si sa formeze nitrozamine, care sunt cancerigene.

Sulfatul lauril de sodiu (SLS) este, printre alte lucruri, un motor de scoatere a grasimilor. Sulfarul lauril de sodiu este absorbit usor in piele si se dezvolta in inima, ficat, plamani si creier chiar daca il speli repede dupa utilizare! Majoritatea sampoanelor contin SLS.

Acidul alfa hidroxid care este folosit pentru prevenirea ridurilor poate cauza daune pe termen lung pielii tale.

Talcul, continut de un numar mare de pudre si fonduri de ten, este un mineral obtinut din rocile de talc care sunt procesate prin zdrobire, uscare si macinare. Procesarea elimina mineralele care nu sunt necesare din talc dar nu separa anumite fibre asemanatoare cu azbestul. Se stie de peste 30 de ani ca talcul poate patrunde usor in corp chiar daca este folosit rareori. Se cunoaste si faptul ca provoaca afectiuni ale plamanilor, iar daca este folosit in zona genitala poate provoca daune sistemului reproducator si fertilitatii femeilor.

Propilenglicolul, folosit in multe produse hidratante pentru fata dar si in diverse lotiuni de corp/maini, poate provoca daune celulelor membrelor cauzand eruptii cutanate, piele uscata si alte daune la nivelul pielii. Este de asemenea un ingredient industrial folosit la producerea antigelului. Ingredientele care contin prefixul sau silaba PEG precum polietilen glicolul, polietilena, ETH ca la sulfatul lauril de sodiu ar putea fi contaminate cu 1,4 dioxine, care patrund in pielea umana avand efecte daunatoare. Prin folosiri repetate aceste elemente pot duce la aparitia dermatitei cu simptome de scarpinare, iritatie, durere, roseata, si inflamare in zonele expuse, un alt sentiment de disconfort ar fi lacrimarea ochilor. Exista si anumite stari care nu pot fi atribuite acestor elemente precum schimbarile de comportament, schimbarile de dispozitie, nelinistea, furia, iritabilitatea, lipsa puterii de concentrare sau problemele de memorie. Lacrimarea ochilor, roseata acuta, iritatiile pielii si reactiile alergice pot fi rezultatul folosirii unor produse care contin elementele de mai sus.

Reactiile adverse pot aparea inca de la prima utilizare, insa folosirea repetata poate duce la reactii alergice puternice si la multiple sensibilitati chimice. Spre deosebire de iritatiile simple care cauzeaza inflamari ale zonelor expuse si care se opresc de indata ce produsul nu mai este folosit, alergogenii si elementele care cauzeaza sensibilitate produc daune ale sistemului imunitar. Efectele produse pot fi asemanatoare cu iritatiile, dar de obicei reactiile apar dupa 24 sau 48 de ore. Simptomele cresc in intensitate treptat in urmatoarele 2-3 zile de la expunere. Iritatiile ar putea aparea si in alte zone ale corpului, zone care nu au fost expuse la contactul cu aceste ingrediente daunatoare.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou