Hammam

Cosmetica

Hammam

Pamuk a luat Nobelul pentru literatură. Iar lumea speculantă a coolhunterilor s-a îndreptat imediat spre…Constantinopol!

Turbanul a avut doar 15 minute de celebritate, cafeaua cu hel rezistă încă în topuri şi se pare că şi Starbucks pregăteşte o reţetă, soiree-ul turcesc este foarte cool la Amsterdam, iar barurile cu vedere la Bosfor sunt mega-hot! Dar trendul cel mai senzual, mai liniştitor, mai hidratant şi mai revigorant este … hammam-ul. Sau baia turcească.

În Bucureşti au început să apară câteva centre de frumuseţe care folosesc principiile hammam-ului, dar nu e greu deloc să recreezi ritualul la tine acasă.

Ai nevoie de:

  • lumânări
  • ulei de eucalipt
  • o mănuşă lufa
  • un bol de ceramică
  • ceai de mentă
  • şi o oră doar pentru tine (fără telefon, fără muzică, home alone)

 

Nu mânca nimic înainte cu două ore. Închide uşa de la baie şi dă drumul la robinetul de apă fierbinte. Lasă să se umple jumătate de cadă, timp în care încăperea este cuprinsă de aburi. Pune uleiul de eucalipt în apă. Aşteaptă să se răcorească un pic (eventual potriveşte tu temperatura, adăugând apă rece) şi intră uşor în cadă. Respiră adânc (ca aburii să preia toate gândurile negre şi energiile negative – aşa spun magii turci) şi relaxează-te cel puţin 10 minute. Ridică-te în picioare, ia mănuşa lufa şi, cu mişcări circulare şi mărunte, freacă-ţi fiecare centimetru de piele. Gândeşte-te că datorită acestor mişcări corpul tău se reinventează şi se regenerează.

Aşează-te la loc în baia cu apă şi ulei de eucalipt, bea un ceai de mentă şi relaxează-te un sfert de oră. Ce-o fi avut Ştefan cel Mare cu turcii?feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou