Deodorantele, responsabile de aparitia cancerului la san?

Cosmetica

Deodorantele, responsabile de aparitia cancerului la san?

Sarurile de aluminiu, prezente in multe deodorante, dar nu numai, au o reputatie negativa. Acuzate ca maresc riscul aparitiei cancerului la san, utilizarea lor a fost des contestata in ultimii ani. In acelasi timp, studiile care evoca pericolul lor sufera de numeroase lacune si legatura nu a fost dovedita nici pana in ziua de azi.

Niciun studiu nu a demonstrat legatura de cauzalitate intre sarurile de aluminiu si cancerul la san.

Ce sunt sarurile de aluminiu?

Sarurile de aluminiu sunt utilizate in antiperspirante, deoarece reduc procesul de transpiratie, inchizand porii pielii si limitand astfel secretia sudorala.

Sub forma de hidroxidclorura de aluminiu si de zirconiu hidratat, sarurile de aluminiu sunt autorizate in antiperspirante, cu conditia ca nivelul lor de concentratie sa nu depaseasca 20 %.

Sub forma de clorhidrat de aluminiu (sarurile cele mai utilizate in deodorante), sunt autorizate in antiperspirante fara o concentratie limitata.

Desi sunt considerate ca fiind cauza aparitiei precoce a cancerului la san, expertii in cancerologie nu s-au pronuntat in defavoarea produselor de frumusete care contin saruri de aluminiu.

Sarurile de aluminiu: studii repuse in cauza

Dupa inmultirea articolelor din presa cu privire la o posibila aparitie a cancerului la san din cauza sarurilor de aluminiu, a fost constituit un grup de experti pentru a analiza, timp de 6 luni, toate studiile stiintifice aparute in legatura cu acest subiect. In functie de rezultatele lor, multe dintre ele au fost putin riguroase in metodologia lor si / sau nu detineau raspunsurile la intrebarile puse.

sarurile de aluminiu din deodorante

In 2008, expertii care au publicat in Buletinul Cancerului au fost de parere ca “numarul dovezilor acestor studii este slab la nivel global. (…) Niciunul nu tine cont de factorii care pot fi confundati, factorii de risc cunoscuti ai cancerului la san, precum elementele biologice determinante, precum receptorii hormonali.” Conform autorilor, studiile nu au tinut deloc cont de igiena vietii persoanelor in cauza, a mostenirii lor genetice.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou