Succesul: misiune posibilă

Succes story

Succesul: misiune posibilă

De ce privim succesul ca pe un vârf de neatins, un obiectiv aproape imposibil, pentru care îţi trebuie calităţi supranaturale? “Nu am noroc” sau “E prea greu” sunt cele mai populare pretexte de dat cu stângul în dreptul. Ce rămâne din mitul succesului atunci când dai la o parte formulele magice şi ideile preconcepute?

O descoperire ca aceasta poate să aibă valoare numai când o raportezi la propria persoană, la propria ta alcătuire interioară. Trebuie ţinut seama în ecuaţie de aşteptările individuale şi de ierarhiile de valori, dar mai ales de propriul potenţial. Majoritatea obstacolelor sunt doar manifestări exterioare ale propriilor bariere, care pot fi depăşite cu ajutorul încrederii în sine.

Într-adevăr, nu oricine poate să aibă succes, dar este inspirat să începi prin a integra noţiunea în propria gândire şi să porneşti la drum decât să renunţi fără a încerca.

Mai degrabă decât o chestiune de noroc, succesul este o chestiune de voinţă. Înainte de a te aventura spre înălţimile succesului, pune-ţi câteva întrebări cu care te poţi antrena pentru urcuş.

"Ce îţi doreşti?" Trebuie să ştii ce-ţi place să faci. Fără plăcere, motivaţia dispare o dată cu primele piedici, ca un nor suflat de vânt. Prea des ne tăiem craca de sub picioare crezând că: "trebuie să fac ceva ce MERITĂ, nu ce îmi place mie!". Aşadar, ceea ce ne place, de fapt, nu merită? Problema nu se rezolvă adoptând concepţia majoritară despre ce este rentabil şi ce nu este rentabil financiar şi nici reducând noţiunea de succes la nişte cifre.

Uite aşa, în loc de ceea ce ne dorim cu adevărat, ne poticnim de întrebarea: "Cu ce te-ai mulţumi?".  Pe aceasta eu te sfătuiesc să o excluzi din antrenamentul zilnic pentru succes. Dacă nu reuşeşti, încearcă măcar să ţii cont de răspunsul la: "Ce ai alege să faci, dacă nu ai avea nici o grijă financiară?"

Când crezi cu tărie că un anumit lucru îţi place şi că l-ai face chiar şi fără a fi plătit/ă, atunci sunt şanse mari să îţi dezvolţi potenţialul deja existent, să cauţi mereu căi de dezvoltare, să te auto-construieşti prin ceea ce faci. Mai înseamnă şi că îţi poţi construi o definiţie personală, cu adevărat valabilă, a succesului.

Primul pas este poate cel mai greu pentru un urcuş. O dată făcut, şi vârful parcă se vede mai limpede de unde te afli. Acum prinde bine o auto-analiză cât mai corectă, altfel îţi vei face falşi prieteni din defectele bine mascate. "Ce resurse ai?". Poate că nu le conştientizezi pe toate şi unele le vei afla pe parcurs, dar începe prin a le respecta pe cele care ţi-au fost deja confirmate. Oficial sau neoficial, spuse de prieteni sau de adversari, ştiute de toţi sau bănuite doar de tine: fă-ţi o listă cu calităţile şi defectele tale.

Vei ştii astfel ce merită luat la drum fără să îţi încarci spinarea cu greutăţi inutile. Taie de pe listă neîncrederea, modestia excesivă, frica de necunoscut şi celelalte pe care le ştii prea bine.

Ai ajuns să ştii ce vrei şi cu ce bagaj pleci, dar ştii "în ce condiţii eşti dispus/ă să obţii succesul?". Dacă el poate însemna orice- în funcţie de persoană, tu ai face orice pentru a-l obţine?

"Ce eşti dispus/ă să investeşti?" – Vorbim de timp, energie, efort şi alte resurse pe care poate acum nici nu ştii dacă le ai.

"Cât eşti dispus/ă să sacrifici?" -  Şi, mai ales, ce?

 Întrebarile sunt mai multe, şi sunt cu atât mai sincere cu cât vin direct de la tine.

Încearcă să priveşti întotdeauna deasupra, către vârfuri. Vor fi zile grele, când te vei lupta cu înălţimile, când aerul va fi rarefiat, iar inima îţi va sta să explodeze de efort. Te vei adapta sau vei dori să rămâi la primul popas ieşit în cale? Vei prefera liniştea aparentă, adevăratului ţel?

Orice ai alege, nu lăsa teama să îţi împiedice urcuşul cu pretexte şi cu iluzii. Orice ai face pentru succes, nu uita că obstacolele pot fi depăşite tot de acolo de unde pornesc: din inima noastră.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou