Revolutionarea lidershipului

Succes story

Revolutionarea lidershipului

Stilul de conducere al managerilor de la inceputul anilor 1900 se baza pe inocularea sentimentelor de teama in randul angajatilor. Dar in scurt timp acesti sefi au ajuns la concluzia ca este multe mai avantajos sa inceapa sa construiasca un mediu motivant, bazat pe colaborare.

Tot mai multe studii in domeniul mobilitatii pietelor economice internationale indica ca organizatiile din toata lumea se confrunta cu o piata aflata in permanenta schimbare, cu actionari mult mai atenti, cu clienti tot mai bine informati si cu o tehnologie aflata in continua schimbare. Tot mai multe organizatii se restructureaza astfel incat sa reuseasca sa faca fata acestor provocari. Succesul lor depinde foarte mult de calitatea stilului de management, nu numai la nivel de top management.

Liderul secolului al 21-lea

Dezvoltarea aptitudinilior de lider necesita mai mult decat un simplu training in acest sens. Este necesara o revolutionarizare a gandirii marii majoritati a actualilor lideri. Nu numai ca liderii din ziua de azi trebuie sa aiba aceiasi viziune asupra organizatiei, dar trebuie sa isi inspire angajatii. Viziunea este o imagine mentala clara a organizatiei atunci cand si-a implinit misiunea si de cele mai multe ori aceasta misiune se dezvolta pe parcurs. Liderii trebuie sa isi insuseasca viziunea si sa imbratiseze schimbarea pentru a-i face pe altii sa adopte aceasta viziune.

Directorul programelor educationale de la Universitatea Harvard, Ronals Heifetz, mentioneaza ca liderii noii generatii ar trebui sa atraga atentia asupra schimbarii fara sa se promoveze pe ei insisi.

Invatarea continua este o alta dovada a competentei viitorilor lideri. Heifetz afirma ca sentimental de “aroganta” trebuie sa dispara. Nu este suficient pentru un lider sa creada ca detine toate cunostiintele, toate informatiile si toate datele de care are nevoie. Intr-o lume aflata in continua schimbare, cu cat ai mai multe cunostiinte de valorificat si de raspandit, cu atat vei fi un lider mai bun.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou