Prezentarea obiectivelor intr-un CV

Succes story

Prezentarea obiectivelor intr-un CV

Este primul lucru pe care il citesc potentialii angajatori si poate da tonul pentru intregul tau CV. Obiectivul pe care il enunti in CV poate face diferenta intre “citeste in continuare” si “arunca-l” in gandurile sefilor responsabili pentru angajare, deci merita atentia si timpul tau!

Mai jos sunt cateva sfaturi despre cum sa redactezi un obiectiv exact si atragator pentru cititor, impreuna cu ceea ce trebuie sa iei in considerare inainte de a te dedica unui obiectiv.

1. Scrie din punctul de vedere al angajatorului

Este CV-ul tau, deci e logic ca obiectivul sa fie despre ceea ce cauti, nu-i asa? Dar la fel ca in cazul multor lucruri legate de cautarea unui loc de munca, smecheria este sa redactezi un obiectiv care sa corespunda asteptarilor potentialului angajator.

  1. Plus valoare. Cel mai bun mod de a te vinde – prin intermediul CV-ului, scrisorii de intentie, precum si al oricarui alt material de candidatura – se refera la capacitatea ta de a adauga plus-valoare unei companii. De exemplu: "Caut un post in marketing, in cazul in care 20 de ani de experienta pot ajuta la atingerea obiectivelor companiei." Acum, daca esti potentialul angajator, nu ti s-ar parea ca ai putea face o afacere mai buna decat sa iei pe cineva care vrea sa puna 20 de ani de experienta la bataie. Pentru ce sa-i pui la bataie? Foloseste-ti prima sansa pentru a-i uimi, dezvaluindu-le exact cum ai putea ajuta compania.
  2. Evita formularile egocentrice. Vrei sa avansezi in cariera? Vrei sa iti urmaresti obiectivele, urcand pe scara ierarhica? De la cum arata cele mai multe obiective ale CV-urilor, acest lucru este important pentru aproape orice vanator de locuri de munca. Dar angajatorii nu sunt foarte preocupati de ceea ce vrei – cel putin nu inainte sa fii angajat si sa-ti dovedesti nepretuita valoare pentru companie. Evita formulari de genul "cariera mea", "vreau" si "imi ofera promovare".
  3. Tine-te departe de clisee. Sefii care se ocupa de angajare vad zeci de obiective in fiecare zi care includ termeni ca "folosirea abilitatilor mele". Da impresia de lene sau si mai rau, ca nu stii ce faci daca nu poti sa evidentiezi postul pe care il vrei si exact ce aduci in plus in acest joc.
  4. Ai grija ce adjective folosesti. Sunt sanse sa fi facut astfel de greseli in trecut si sa nu-ti fi dat seama de ele. De exemplu, daca iti enunti dorinta pentru un loc de munca "provocator" nu te poate ajuta, dar poate sa-i faca pe potentialii angajatori sa se gandeasca, "Spre deosebire de ceva plictisitor?" sau ca doresti sa ocupi un post in cadrul unei companii "progresiste". Cei mai multi oameni nu ar prefera asta in locul unei societati imbacsite in secolul al XIX-lea? Poate parea un lucru mic, dar adjectivele folosite te pot descrie foarte bine. Descrierile tale se pot desprinde ca banale sau pur si simplu sa-l faca pe cititor sa se gandeasca "Pai clar …" Aminteste-ti ca fiecare cuvant conteaza pentru a-ti atinge obiectivele in cadrul jobului mult visat.

2. Asociaza obiectivul potrivit cu jobul potrivit

Exista atat de multe variabile in cadrul procesului de vanatoare a unui job. Dar daca vrei sa candidezi pentru locuri de munca specifice, tatonand oriunde si peste tot sau incercand sa declansezi o schimbare semnificativa a carierei tale, obiectivul din CV te va ajuta sau te va impiedica sa iti sustii cauza.

  1. Fii cat se poate de specific. Daca raspunzi la un anunt pentru un loc de munca definit, asigura-te ca directorul de angajari stie acest lucru cand iti citeste obiectivul. Asta nu inseamna ca ar trebui sa spui si locul unde ai vazut reclama („fac referire la postul pe care  l-am vazut in ziarul orasului"), ci mai degraba cititorul ar trebui sa inteleaga din cuvintele tale ca ai raspuns la anunt. In loc de un simplu‚ caut un post in domeniul vanzari la Compania X", spune‚ sunt in cautarea unui post de conducere pentru teritoriul ABC." Daca nu candidezi pentru un loc de munca anuntat public, citeste mai jos.
  2. Nu-l include deloc daca esti doar in perioada de cautare. Daca folosesti un obiectiv ai la indemana o modalitate puternica de a face o introducere pentru CV-ul tau si sa-l modelezi in functie de jobul de care esti interesat. Dar in cazul in care candidezi pentru un posibil post deschis la o anumita companie (fara sa stii exact posturile pentru care esti calificat) sau iti folosesti CV-ul pentru a acoperi o arie deschisa (cand il postezi pe un site online urias pentru locuri de munca sau il dai la un targ de job-uri), omite cu totul un asemenea obiectiv. Nu va face decat sa-ti limiteze numarul de raspunsuri pe care le-ai putea obtine. Lasa restul CV-ului sa-ti promoveze punctele forte si experienta ta si tine pumnii sa fii potrivit pentru a acoperi o nisa.
  3. Fii exact cand ai un CV din care reiese ca iti schimbi cariera. Cand iti schimbi cariera, un obiectiv inalt este si mai important. Daca nu iti exprimi in mod explicit obiectivul, s-ar putea ca directorul de angajari sa se uite peste CV-ul tau si sa se intrebe de ce un grafician isi depune CV-ul pentru o slujba in contabilitate. Asigura-te ca spui ceva de genul, "Caut o pozitie de contabil incepator, pentru care 10 de ani de experienta in ce priveste afacerile globale pot fi folositi pentru a spori satisfactia clientului."

Forum Mayra: "Obiective personale si profesionale".



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou