Pregateste-te pentru interviu

Succes story

Pregateste-te pentru interviu

Un interviu este, de fapt, o bagheta magica, deoarece iti poate aduce o slujba, iti poate schimba munca plictisitoare pe care o ai in prezent si iti ofera posibilitatea de a obtine un loc de munca mai bine platit ca cel din prezent.

Reusita la interviu a devenit o necesitate, mai degraba decat un lux! In cadrul interviului iti sunt analizate nu doar abilitatile si competentele profesionale, ci si personalitatea si atitudinea. Cu toate acestea, cu pregatirea potrivita si cu putin efort, poti face fata cu succes unui interviu. Acest articol prezinta punctele importante pe care trebuie sa le ai in minte cand te pregatesti pentru acest moment.

1. Fii increzator

Increderea este factorul cel mai important pe care trebuie sa il detii cand te pregatesti sa faci fata unui interviu. Adopta o atitudine pozitiva! In loc sa devii tensionat si emotionat in legatura cu interviul, ramai calm si pregateste-te cu rabdare, fiind convins ca te vei descurca de minune. Firmele cauta candidati increzatori (bineinteles, nu excesiv de increzatori!) si care se pot descurca in ducerea la bun sfarsit a unei sarcini. Cunostintele tale in domeniul afacerilor, oricat de solide ar fi, nu iti vor fi de niciun ajutor daca nu esti increzator.

2. Afla ce presupune postul

Trebuie sa fii familiarizat cu natura locului de munca pe care il vei obtine daca vei trece interviul. Majoritatea intrebarilor de la interviu vor fi formulate pentru a verifica daca ai inteles natura acestui loc de munca si daca esti capabil sa te descurci cu sarcinile pe care acesta le presupune. Daca esti priceput la ceea ce presupune acest job, interviul este luat pe jumatate. Niciodata nu merge la un interviu fara a avea idee despre ceea ce presupune postul respectiv.

3. Afla cat mai multe informatii despre firma

Cauta informatii despre firma la care intentionezi sa lucrezi. Cele mai multe firme au pagini de internet in care este prezentata activitatea firmei. Acceseaza aceste pagini si invata cat de mult poti. Afla care sunt persoanele importante asociate cu firma. Este intotdeauna un avantaj sa detii cunostinte vaste despre produsele oferite de companie si despre orientarea cererii. Gandeste-te la cateva sugestii care crezi ca ar putea imbunatati produsele. Aceasta este o intrebare foarte intalnita si cu siguranta nu vei avea rabdare si timp sa stai si sa te gandesti cand vei fi la interviu. Nu cauta sa critici absolut nimic.

4. Cum sa te descurci la interviurile tehnice

Interviurile tehnice necesita un tip putin diferit de pregatire. Trebuie sa cunosti foarte bine ce presupune postul respectiv, dar si tehnologia. Acumuleaza informatii din carti, de pe internet, dar si de la oamenii care lucreaza la firme de acelasi profil. Este de dorit sa-ti placa sa lucrezi in echipa, din moment ce toate locurile de munca din domeniul tehnic presupun sute de oameni care lucreaza la un singur proiect.

5. Fa simulari de interviu

Fa singur simulari de interviu (poti face acest lucru in fata unei oglinzi, astfel incat sa iti vezi expresiile fetei si limbajul corpului si sa poti sa imbunatatesti aceste aspecte). O si mai buna optiune ar fi aceea ca cineva apropiat tie sa iti puna posibile intrebari, iar tu sa raspunzi exact cum ai face-o la un interviu real. Acest lucru te face sa fii mai obisnuit cu atmosfera de la interviu si sa fii mai increzator pe viitor.

6. Gandeste-te la ce vei spune despre tine

O intrebare uzuala si neplacuta pentru unii este aceasta: “Ce ne poti spune despre tine?”. Dupa cateva cuvinte, nu stim ce sa mai spunem si doar clipim! Gandeste-te dinainte si la cateva lucruri despre tine insuti/insati. Cauta sa te analizezi cat mai obiectiv cu putinta, dar sa-ti scoti in evidenta calitatile.

7. Povesti de succes

Gandeste-te la toate succesele pe care le-ai avut. Un interviu este o ocazie potrivita pentru a te lauda cu succesele tale din trecut! Daca ti se pune o astfel de intrebare, ai sansa sa il impresionezi pe intervievator si sa ii demonstrezi ca te poti ocupa cu succes de o sarcina ce iti este atribuita.

8. Nu deveni niciodata tensionat in timpul interviului

Unele interviuri sunt cunoscute sub numele de “interviuri tehnice” sau “interviuri de aptitudini”, dar un nume mai bun pentru acestea ar fi “interviuri de stres”. Scopul intervievatorului poate parea acela de a te enerva, frustra si de a te “distruge” complet. Daca el castiga, tu pierzi locul de munca; in caz contrar, esti angajat! Orice tip de interviu ar fi, nu deveni stresat! Fii calm si linistit si arata-i intervievatorului ca esti puternic din punct de vedere emotional, chiar si daca nu esti!

9. Pregateste-ti raspunsurile din timp

Pregateste-te pentru intrebarea: “”De ce iti doresti sa lucrezi pentru aceasta companie si nu pentru Compania X, care se dezvolta mult mai bine acum?”. Poti avea cateva raspunsuri potrivite pentru aceste intrebari obisnuite, bazandu-te pe propriile convingeri si principii.

Forum Mayra: “La un interviu de angajare“.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou