Pilule anti-lene

Succes story

Pilule anti-lene

România nu este încă locul unde oamenii să fie judecaţi calitativ după cantitatea de muncă depusă, însă niciodată nu este prea târziu pentru o schimbare atitudinală. Dacă s-ar inventa o pilulă-minune împotriva lenei şi atitudinilor păguboase, probabil aici s-ar vinde cel mai bine.

Însă nu trebuie uitat că schimbarea se face cu eforturi voluntare şi conştiente. Cred că sunt deja multe minţi pregătite pentru altceva, pentru mai bine, pentru evoluţie, iar acestea sunt cele care vor produce schimbarea benefică. O altă viziune, mai puţin inchizitoare asupra muncii şi recompensei.

Am întâlnit până acum oameni care refuză compromisurile, oameni care nu se mulţumesc cu puţin, dar şi "sclavi fericiţi" care se complac în confortul şi siguranţa aparente ale sistemului, în timp ce îşi doresc doar să scape de datorie (sau de datorii de tot felul).

Am ales să le dau atenţie celor dintâi, celor care deschid drumurile chiar dacă de multe ori sunt singuri şi obstacolele sunt mari. Pe cei care, în umbră şi în tăcere, îşi urmează inima şi pasiunile şi fac din asta o vocaţie. Pe cei care au visuri, ambiţii, proiecte, oameni care vor să scrie viitorul, în primul rând pe al lor şi totodată pe al celor din jur.

De la ei primim inspiraţia reală pe care o putem transforma dintr-o lecţie, într-o atitudine. Pe aceştia aş vrea să îi întâlniţi şi voi, prin intermediul Mayrei. Iar atunci când veţi reuşi singuri să găsiţi în jurul vostru oamenii frumoşi care sunt adevărate modele, cu siguranţă vă veţi afla printre aceştia. Frumuseţea e în ochii privitorului.

În plus, ne-ar prinde bine să ne facem aliaţi din ştiinţele umaniste, căci cu ajutorul lor putem înţelege mai uşor concepte precum eficienţă, eficacitate, individualism sau colectivism, întâlnite în viaţa reală.

Ele ne răspund la anumite întrebări, pe care mai întâi este nevoie să le formulăm. De ce unii mai puţin înzestraţi trec peste obstacole în ciuda tuturor premiselor negative, iar alţii, cu potenţial mai mare, se irosesc în inactivitate şi irealizare? De ce românii au rezultate mai bune în muncă urmând o motivaţie exercitată de o autoritate în locul uneia personale şi autentice? Acestea sunt doar câteva exemple din ceea ce vă propun să discutăm.

Mai mult decât o tentativă de consiliere profesională, vă propun să identificăm împreună atitudini despre muncă, mentalităţi şi comportamente, soluţii şi remedii. Puteţi oricând participa la discuţii, forumul vă stă la dispoziţie pentru a vă împărtăşi părerile, experienţele, sugestiile.

Să discutăm despre muncă şi carieră. Să căutăm modele printre noi, nu doar printre "marii şi faimoşii" de care auzim la televizor. Să vorbim despre oameni obişnuiţi care sunt demni de menţionat pentru ceva.

Să vorbim nu doar despre antreprenori experimentaţi sau freelanceri nonconformişti, ci şi despre artişti sau pur şi simplu oameni care încă îşi caută drumul profesional. Mi-am propus ca în fiecare luni să vă aduc inspiraţie pentru o săptămână profesională.

Să aduc în faţa voastră femei şi bărbaţi care poartă cuvântul succes ca pe un "passe-partout", cei care nu cred în "mintrubbing" şi pentru care a munci sincer şi cu dedicaţie chiar este o opţiune.

Vom vedea diferenţele între munca de corvoadă şi munca de plăcere, munca în chinuri sau munca voluntară, cum poţi ajunge de la profesie la carieră. Şi vom stabili, fiecare pentru sine, dacă munca e o ghiulea de plumb sau "o brăţară de aur".

De ce să nu băgăm în seamă şi un alt fel de satisfacţie profesională – voluntariatul – şi să îl privim mai îndeaproape? Nu toată lumea munceşte pentru bani, mai sunt cel puţin o mie şi unul de motive posibile pentru care activitatea caracteristică a societăţii umane este definită drept muncă.

Trebuie să îi putem găsi printre noi şi pe cei care demonstrează că a munci îţi poate aduce plăcere, satisfacţie, împlinire. Am credinţa că vom găsi dovezi că statul la români (mă refer la statul degeaba) e doar un mit răutăcios, nicidecum un defect genetic.

Aşadar, în fiecare luni să începem în forţă săptămâna profesională şi să demontăm mitul lui "black Monday".



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou