Limbajul trupului la un interviu

Succes story

Limbajul trupului la un interviu

Cand te pregatesti pentru un interviu la un nou job sau pentru prima intalnire, una din cele mai valoroase cunostinte poate sa fie abilitatea de a recunoaste limbajul trupului. Daca vrei sa inveti sa citesti printre randuri si sa treci in fata, urmeaza pasii de mai jos.

 
 

Limbajul trupului conteaza!

 
Fii atent si vei sti sa citesti limbajul trupului oricui.
  1. Uita-te sa vezi unde se aseaza presoana respectiva. Fii atent daca pune obstacole intre voi. Daca un intervievator cu care ai de-a face in procesul de gasire al unui job se aseaza in spatele unui birou si nu se misca de acolo, el transmite un mesaj. Respecta distanta stabilita ca un profesionist, dar fii prietenos la raspunsuri.
  2. Verifica-i postura. Postura buna, dreapta este semnul increderii si sigurantei de sine. Nu vei putea intimida pe cineva care are o postura dreapta. Totusi, postura buna nu inseamna increzut si teapan. Postura din aceasta extrema indica tensiune si distantare. In cealalta extrema, postura pleostita, neglijenta sau lasata de spate indica timiditatea, lipsa increderii sau suspiciune.
  3. Urmareste cum se inclina. Daca persoana cu care vorbesti, in timpul unui interviu, se inclina spre tine, acest lucru indica interes fata de ceea ce spui. Daca se inclina in partea opusa, in spate, atunci demonstreaza dezinteres sau neincredere, iar acest lucru nu este de bun augur pentru concretizarea viitorului tau job.
  4. Evalueaza strangerea de mana. Majoritatea oamenilor implicati in afaceri pot sa-ti spuna, ca modul cum strangi mana cu cineva creeaza o anume impresie. Daca incheietura mainii este moale, mainile reci si umede sau strangerea de mana este ca o atingere partiala cu degetele creeaza o impresie de slabiciune, dezinteres sau neplacere. O strangere de mana prea viguroasa sau scuturarea prea puternice a mainii iti da senzatia de fals sau incercarea fortata de a impresiona. Ca sa fii increzator trebuie sa strangi mana cu fermitate dar scurt.
  5. Observa ce face cu mainile dupa salut. Dupa expresiile fetei, mainile vorbesc cel mai mult, in termenii limbajului trupului. Pentru a afla indicatori negativi, observa daca bratele sunt incrucisate in fata, peste piept, daca mainile sunt in buzunare, tinute in spate sau incrucisate, dar la nivelul taliei. Un limbaj corporal prietenos in ce priveste mainile este cu palmele in sus, miscandu-se odata cu conversatia.
  6. Urmareste expresiile fetei. Zambetul este expresia fetei care ofera cea mai simpla modalitate de urmarire si interpretare. Un zambet poate fi tensionat sau prea larg (ceea ce indica falsitate). Daca ochii sunt deschisi (nu partial inchisi) si zambetul implica toata fata, inseamna ca este adevarat, real. Si ochii sunt indicatori ai cinstei si increderii. Poti avea incredere intr-o persoana care se poate uita in ochii tai cu naturalete atunci cand vorbeste, dar nu si in persoana care se uita in stanga sau dreapta in timp ce vorbeste, acesta fiind semnul necinstei, falsitatii.

Interpretarea limbajul trupului poate fi un instrument folositor fie atunci cand ajungi la un interviu pentru un viitor job, fie in viata de zi cu zi. Sensibilitatea fata de acest fel de semnale iti poate oferi avantaje in comunicarea de afaceri sau chiar personala si te vor ajuta sa obtii un job bun.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou