Job sau Cariera?

Succes story

Job sau Cariera?

Ar trebui sa fie usor, la indemana sa ne prezentam ca individualitate distincta printr-o fraza care sa ne defineasca obiectivele profesionale si personale.

Dar cati dintre noi gasesc aceasta usurinta in exprimarea unor obiective si scopuri, uneori atat de confuze? Cati dintre noi copiem fraza pentru exprimarea obiectivelor de la alte cv-uri pentru ca “suna bine” si “se apropie de ce vreau eu” si cati isi aloca o perioada de “lucru cu Sine”, de identificare a intereselor, a lucrurilor si activitatilor pe care le fac cu placere?

Exprimarea unor obiective nu ar trebui sa provoace batai de cap daca se porneste de la o baza de valori si interese clar stabilite.

Cum facem acest lucru? Prin planificare.

Putini tineri pornesc in cautarile lor de la un plan de cariera fundamentat pe capacitati, interese si valori profesionale si se regasesc dupa 3-5 ani complet demotivati si in imposibilitate sa aduca un plus de valoare in domeniul in care lucreaza. De ce se intampla astfel? Este, oare, inevitabila aceasta situatie sau ea poate fi prevenita si, mai ales, corijata?

Prin planificare se face distinctia intre a aplica pentru o suma de joburi si a identifica acele anunturi de maxim interes pentru parcusul profesional vazut in ansamblu.

Putem planifica in momentul in care ne sunt clare directiile in care dorim sa ne dezvoltam, adica atunci cand avem raspunsuri clare la intrebari precum: ce (activitati) imi place sa fac si mi-ar aduce satisfactie si pe viitor, care sunt domeniile in care pot dezvolta aceste interese, unde pot gasi aceste oportunitati, care sunt lucrurile pe care trebuie sa le fac pentru a-mi facilita, sprijini obiectivele etc.?

Plecand de la aceste raspunsuri, putem canaliza eforturile noastre pe obtinerea acelor pozitii conforme cu directia de dezvoltare enuntata mai devreme in exercitiul nostru si nu pe aplicarea la nenumarate joburi pe situri sau targuri de joburi. Aplicand la intamplare si incontinuu, fara a lua in considerare obiectivele de dezvoltare proprii, care ne definesc ca persoana cu interese si valori proprii, riscam sa pierdem din vedere lucrurile care ne intereseaza cu adevarat si sa cadem prada oportunitatilor de moment.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou