Job: Artist in tatuaj sau piercing

Succes story

Job: Artist in tatuaj sau piercing

Tatuarea si piercing-ul sunt considerate joburi netraditionale si astfel, nu sunt reglementate de multe legi. Salariul pe care l-ai putea castiga de pe urma acestui job este relativ, in functie de talentul pe care-l ai.

Ca un artist care face tatuaje sau ca unul care pune pierce-uri vei fi judecat mai mult dupa munca si nu dupa certificatele sau licentele pe care le detii. Cu toate acestea, un certificat sau o licenta iti poate oferi un anumit statut si o credibilitate a serviciilor pe care le oferi, insa sa nu crezi ca acest lucru s-ar putea reflecta intr-un mod marcand la nivelul salariului tau.

Ai grija de unde iti iei certificatul

Nu exista agentii sau asociatii recunoscute care sa elibereze licente sau certificate artistilor care practica acest job. Anumite "certificate" de la asa-numitele scoli de tatuare si piercing pot fi cumparate online in schimbul unei taxe. Nu ofera nici macar formare sau examene. Stai departe de aceste "scoli de formare". Legile statelor difera foarte mult legat de aceste joburi. Verifica legile statului pentru a vedea daca este necesar un certificat. Reglementarile care vizeaza cosmeticienii pot fi aplicate si in cazul artistilor tatuatori sau in cazul pierce-artistilor.

Inscrie-te la o scoala sau intr-un program

Cel mai bun mod de a obtine un certificat ar fi sa te inscrii la o scoala sau intr-un program. Exista putine astfel de scoli si va fi dificil sa le analizezi credibilitatea. Va trebui sa ii intrebi pe ceilalti artisti pentru a vedea care scoala e buna si care nu. Non-conformitatea si individualismul sunt frecvente in aceasta bransa. Daca reusesti cumva sa gasesti o asociatie sau o organizatie a artistilor care fac tatuaje si a celor care pun pierceng-uri, atunci te poti adresa lor pentru recomandari cu privire la ceea ce implica un astfel de job. Nu aplica la programe online care iti arata doar cursuri si lectii video, care nu se vor reflecta aproape deloc in nivelul salariului tau. Nu vei invata nimic, decat poate informatii generale despre meserie, care sa-ti traseze in linii extrem de mari ceea ce inseamna un astfel de job de fapt.

Cauta sa devii ucenic

Scoala sau programul in care te-ai inscris iti va oferi un certificat dupa ce termini toate cursurile. Credibilitatea ta insa nu poate sta doar in acea bucata de hartie. Va fi nevoie sa castigi experienta pentru a deveni bun si pentru a-ti putea rotunji salariul intr-un mod util tie. Acest lucru implica munca in salonul unui artist renumit. Daca vorbesti cu ceilalti artisti, probabil iti vor spune ca tot ce au invatat, au invatat de la artisti mai batrani si nu de la scoala. Scoala este importanta pentru a obtine certificatul, dar indemanarea poate fi obtinuta doar prin practica indelungata. Cel mai probabil in momentul cand vei aplica pentru un astfel de job, daca nu te-ai gandit cumva sa lucrezi pe cont propriu, ai putea fi provocat la o mostra de indemanare, mostra care va avea un cuvant hotarator asupra viitorului tau salariu.

Un certificat pentru aceste meserii poate fi de ajutor cand te decizi sa iti deschizi propriul salon unde va mai fi nevoie sa aplici pentru licente si permise.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou