Interviu de angajare: Intrebari situationale

Succes story

Interviu de angajare: Intrebari situationale

Interviul pentru o noua slujba poate fi un act de intimidare. Incearca sa te pregatesti cat de bine poti prin revizuirea CV-ului, gandindu-te la ce intrebari ai putea primi si la cum vei raspunde si exerseaza-ti raspunsurile.

Analizeaza-ti punctele forte si pe cele slabe. Pregateste-te ca un jucator de fotbal care se incalzeste pentru marele meci. Apoi afla ca acesta este un interviu comportamental si vei avea parte de intrebari situationale. Te vei intreba, "Ce este o intrebare situationala la un interviu? Si cum ma pregatesc pentru acest tip de intrebare?"

Ei bine, exista doua tipuri de intrebari situationale la un interviu. La unul ti se ofera un set specific de circumstante (a se citi: provocari) si esti intrebat cum ai obtine un rezultat pozitiv de pe urma lor. La celalalt ti se cere sa spui o situatie negativa din propria experienta si sa dai detalii despre cum ai rezolvat cu succes aceasta problema. Pregatirea este aceeasi, indiferent de tipul de intrebare. Un bun punct de plecare este Ghidul fundamental pentru raspunsuri la intrebarile de la interviu – popular si eficient, vei gasi in el nenumarate exemple de intrebari tipice pentru interviuri si idei despre cum iti poti formula raspunsurile pentru cel mai bun efect pe care-l poti obtine.

Iata modul in care sa te pregatesti pentru intrebarile situationale. Incepe prin a intelege clar postul pentru care esti intervievat. Cum este o zi tipica daca ai acest loc de munca? Care iti vor fi responsabilitatile? Cu ce tipuri de provocari ai putea sa te confrunti? Gandeste-te cum sa raspunzi la intrebari care se aplica la acest job. Cauta!

  1. Fa-ti in scris o lista de situatii dificile intalnite la locurile de munca anterioare, care au avut un rezultat pozitiv. Daca experienta ta profesionala este limitata, cauta pentru referinta stagii de voluntariat sau experiente de practica. (Exemplu: Ca presedinte al Comitetului de Parinti ai avut de-a face cu parinti furiosi, ostili care iti cereau sa rezolvi o cearta. Ai mediat cu succes situatia si ai primit o bataie prieteneasca pe umar de la directorul scolii. Acelasi set de aptitudini te-ar putea propulsa pe un post de consultant in servicii cu clientii sau ca administrator de vanzari).
  2. Reexamineaza acele situatii care se aplica si recapituleaza-le in minte. Gandeste-te la masurile pe care le-ai luat, la cuvintele folosite, la modul in care te-ai comportat. Analizeaza-ti actiunile, astfel incat sa te familiarizezi cu el intr-o asemenea masura incat sa-i poti da intervievatorului detalii foarte specifice si sa-i demonstrezi ca stii bine ce presupune sa obtii rezultate pozitive.
  3. Relaxeaza-te! Daca stii ca ai aptitudinile necesare pentru a ocupa acel loc de munca si te-ai pregatit urmand pasii de mai sus, linisteste-te si stai de vorba cu intervievatorul. Atunci cand "stai si povestesti" cu intervievatorul, transformi interogarea intr-o conversatie. S-ar putea ca raspunsurile la intrebari sa nu ti se mai para asa de dificile daca ai aceasta abordare. Acest lucru te relaxeaza, il relaxeaza si pe intervievator si creeaza o impresie puternica.
  4. Raspunde la intrebari folosind ce ai invatat din procesul de a-ti nota si de a analiza.

Aceste sfaturi pentru interviu ar trebui sa te ajute sa ai cuvantul decisiv in urmatoarele interviuri pentru un job – in special in cazul intrebarilor situationale. Pregatirea pentru interviu este esentiala si ar trebui sa iti adaugi pe lista cu lucruri de facut si aceste intrebarile situationale.

Forum Mayra: "Interviul de angajare".feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou