Interviu de angajare: Interviul comportamental

Succes story

Interviu de angajare: Interviul comportamental

Interviul comportamental este o forma noua de intervievare a candidatilor bazat pe analizarea unor situatii specifice. Multi dintre angajatori considera ca examinarea performantelor trecute reprezinta un predictor important al performantelor viitoare.

 

Iata cateva exemple de intrebari folosite in cadrul unui interviu comportamental:

  • Exemplifica-mi cateva situatii stresante si prezinta-mi modul in care te-ai comportat.
  • Descrie-mi o situatie in care ti-ai folosit capacitatile de a gandi logic si de a rezolva probleme.
  • Spune-mi despre o situatie in care ai incercat sa iti utilizezi logica si capacitatile de rezolvare a problemelor.
  • Cum reactionezi in cazul unui conflict la locul de munca?
  • Explica un moment in care ti-ai folosit calitatile de lider.

Este mai dificil sa te pregatesti pentru un interviu comportamental decat pentru un interviu clasic. Iata totusi cateva indicatii care te vor ajuta sa te descurci mai bine.

Realizeaza o lista cu situatii care poate demonstra unui angajator cum te descurci in situatii particulare.

Trebuie sa te canalizezi pe comportamentele din situatii precum: rezolvarea de probleme, leadership, luarea deciziilor, lucrul in echipa, sau alte comportamente pe care le cauta angajatorii. Spre exemplu, daca angajatorul iti cere sa vorbesti despre o situatie care sa reflecte capacitatea ta de a rezolva probleme, de a lua decizii, de a face fata unor situatii stresante, de a comunica si despre calitatile tale de lider, poti vorbi in detaliu despre cum ai convins un client cu pretentii ridicate, un client dificil, cum ai atras de partea ta un asociat important. Lista ta va trebui sa contina 5-10 experiente dintre cele mai recente experiente si nu trebuie neaparat sa fie din angajarea precedenta. Poate sa fie o experienta din munca voluntara, de la scoala, din hobby-urile tale, din sport sau programe de schimb de experienta sau orice altceva care poate fi detaliat in vederea exemplificarii comportamentului pe care vrei sa il „vinzi”. Exemplifica si situatii care au inceput dificil dar care s-au finalizat pozitiv datorita interventiei tale. Un exemplu poate reflecta mai multe abilitati si poate fi folosit de mai multe ori. Incearca sa gasesti exemple din ultimul an daca se poate; ai nevoie de doar 5-10 exemple pentru a ilustra calitatile necesare.

Pentru orice tip de interviu, trebuie sa te informezi. Afla mai multe detalii consultand site-ul companiei, vorbind cu angajatii sau citind tot ce gasesti despre companie. Vei reusi astfel sa intelegi ce atitudine trebuie sa adopti si ce exemple sa folosesti pentru a-ti dezvalui abilitatile.

Foloseste specificatii. Atunci cand detaliezi o situatie legata de serviciu foloseste detalii specifice actiunilor tale, proceselor de gandire pe care le-ai avut si rezultatele obtinute. Angajatorul va incerca sa inteleaga situatia si sa discearna actiunile, reactiile si modul de gandire.

Revizuieste-ti CV-ul si lista de experiente inainte de interviu poate chiar in momentul de asteptare pentru a fi chemat in fata angajatorului. Astfel vei reusi sa iti amintesti exact experientele scrise si ctite chiar inainte de interviu.

Exerseaza interviul cu un prieten de incredere care iti poate oferi feedback (atat pozitiv cat si negativ). Foloseste o lista de intrebari pe care nu le-ai vazut inca pentru a-ti face o idee mai obiectiva asupra abilitatilor tale.

Forum Mayra: "Interviul de angajare".



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou