Gospodina vs femeia de cariera

Succes story

Gospodina vs femeia de cariera

Multe femei se intreaba daca pot avea un loc de munca, o cariera si in acelasi timp un sot, copii si sa conduca o casa. Multe femei simt ca trebuie sa aleaga intre aceste roluri.

Gandeste-te o secunda, ai urmat o facultate multi ani, multe dintre noi au urmat un master si au sacrificat multe lucruri, cum ar fi prieteni si relatii, pentru a avea o cariera, pentru unele dintre noi sa avem o cariera de succes a fost un vis de-o viata. Dar, imagineaza-ti ca ai cunoscut barbatul potrivit si vrei cu adevarat sa te casatoresti cu el. Potrivit majoritatii persoanelor din aceasta tara, ar trebui sa ramai acasa, sa nu lucrezi si sa te muti in suburbii, de ce? Pentru a fi capabila sa “ai grija” de sotul tau si de copiii ce vor veni, lasand astfel visele tale de cariera in urma si toate responsabilitatile financiare pe umerii sotului tau. Multe persoane ar sustine ca astfel calitatea vietii este mai buna, nu sunt de acord, si acesta este motivul, daca esti genul de persoana a carei aspiratii au fost mereu sa ai o familie si sa conduci o casa, atunci acest mod de viata nu constituie o problema, ar fi chiar un aranjament bun. Dar, daca nu esti acest gen de persoana, sau daca esti ca si mine, si iti doresti succes in cariera, un sot si o familie, atunci aceasta situatie va deveni o problema, pentru ca cineva cu astfel de aspiratii nu va fi fericita cu acest stil de viata si cand casnicia cuiva nu este fericita, cuplul nu va rezista.

In opinia mea putem avea totul, cheia este compromisul, cred ca putem lucra in continuare, sa avem o cariera, in mod evident in timp ce suntem casatorite si avem copii nu putem lucra pana tarziu la birou, avem alte responsabilitati, cum ar fi sotul, cresterea copiilor si celelalte atributii familiale. In opinia mea aceasta situatie poate functiona foarte bine cand ambele persoane din casnicie se hotarasc sa imparta responsabilitatea, la final ambele persoane locuiesc in aceeasi casa si ambele persoane sunt parintii copiilor. Cred ca femeile nu ar trebui sa fie puse in situatia de a alege doar pentru ca barbatii nu sunt nevoiti.

Viata poate fi foarte agitata cand ne decidem sa intemeiem o familie, dar cred ca exista numeroase cariere care acorda o oarecare flexibilitate femeilor, iar societatea se schimba in acest sens. De exemplu, compania in care lucrez eu, ofera multa flexibilitate mamelor angajate, avem un orar flexibil si putem lucra de acasa cand este nevoie. Cred ca exista numeroase alternative pentru mamele angajate, doar trebuie sa fim capabile sa facem compromisuri. Si mama mea a fost o femeie de cariera, si si-a iubit cariera, si tin minte ca nu a lipsit de la nici un meci, concert sau sedinta si statea cu mine pana imi terminam temele si a procedat la fel si cu sora mea. Astfel, eu cred ca este posibil sa fii o femeie casnica si de cariera, chiar putem avea totul, dar trebuie sa fim capabile de compromis.

Tu ce ai dori sa fi sau pe ce te axezi deja… gospodina sau femeie de cariera? Intra in comunitatea Mayra si spune-ne de ce ai ales ce ai ales sau de ce te-ar tenta una mai mult decat cealalta.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou