Experienta profesionala in CV

Succes story

Experienta profesionala in CV

O parte foarte importanta dintr-un CV este experienta profesionala, deoarece acest camp permite angajatorului sa evalueze calificarile candidatilor pentru locul de munca pentru care ai aplicat. Acest camp ii arata angajatorului si experienta candidatului in anumite domenii.

Experienta profesionala ii face angajatorului prima impresie despre viitorul angajat, deoarece el poate sa vada daca abilitatile lui sunt necesare pentru locul de munca vacant si ulterior obtinerea unui interviu. Aceasta parte a CV-ului este foarte importanta si trebuie sa fii atent cand o scrii pentru a-i atrage atentia angajatorului si a-i mari interesul astfel incat sa te cheme la un interviu.

Exista trei moduri in care poti sa-ti redactezi un CV in vederea obtinerii unui interviu: CV in ordine invers cronologica, CV functional si CV combinat.

CV-ul in ordine invers cronologica

Este cel mai comun din cele trei si necesita o lista a experientei profesionale trecuta de la cea mai recenta pana la primul loc de munca pe care l-ai avut. Acesta iti construieste credibilitatea si subliniaza progresul pe care l-ai facut prin locurile de munca pe care le-ai avut. Credibilitatea este definita prin aceasta metoda, deoarece demonstreaza modul in care ti-ai imbunatatit cariera pe parcursul timpului.

CV-ul functional

Acesta afiseaza experienta profesionala separata pe tipul de locuri de munca pe care le-ai avut pana in prezent. Acesta este eficient daca ai lucrat in sectoare industriale diferite sau ai avut o varietate mai mare de locuri de munca. In acest tip de prezentare sunt afisate locurile de munca de la cel mai recent pana la cel mai vechi, fiecare pe diferitele campuri industriale in care ai lucrat pe parcursul anilor. In vederea obtinerii unui interviu, poti folosi aceasta structura daca vrei sa lucrezi intr-o industrie diferita fata de cea in care ai lucrat inainte. Poti folosi acesti tip de CV si daca nu ai avut un numar mare de locuri de munca in trecut.

CV-ul combinat

Este utilizat cel mai putin, deoarece are tendinta de a repeta informatia continuta. Cum i-o spune si numele acest tip combina cele doua tipuri de CV-uri: CV-ul in ordine inversa cronologic si CV-ul functional, intr-un mod in care prezinta diferitele locuri de munca si industriile in care ai lucrat pe parcursul anilor, precum si angajatorii pentru care ai lucrat. In cazuri speciale, cum ar fi cele ale domeniilor de arta, ca muzica, artele vizuale sau anumite performante in arta si literatura (pe diferite specializari), este oportun sa integrezi o lista ale proiectelor in care ai fost implicat. Acest lucru se face sub forma de discografie (daca esti muzician, producator sau promotor), cinematografie (daca esti in afaceri cu evenimente) sau un portofoliu cu lucrari diferite (daca ai fost implicat in pictura sau publicitate).


Prin posibilitatea de a-ti prezenta experienta profesionala prin aceste metode, poti stabili credibilitatea, care va ajuta angajatorul, ca dupa interviu, sa determine daca esti potrivit pentru locul de munca respectiv si pentru firma respectiva. Acestea ajuta potentialul angajator sa se familiarizeze cu tine, in mod special daca cunoaste firmele sau oameni din firmele pentru care ai lucrat inainte.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou