Etica in afaceri

Succes story

Etica in afaceri

Socializarea de afaceri (asa-numitul networking de afaceri) este o sansa pentru relationarea cu alti oameni de afaceri si cu potentiali clienti. Pentru o buna socializare este necasara cunoasterea si practicarea eticii in afaceri.

O relationare corecta va aduce avantaje pe termen lung promovand raporturile de cooperare si oferind companiei tale oportunitatea de a se dezvolta pe o baza cat mai solida. Potentialul abuzurilor in astfel de mediu este real, daca esuezi in stabilirea unui raport etic. Iata cateva indicatii care te pot ghida in etica in afaceri.

  • Fii prieten in primul rand. In loc sa cauti mereu oportunitati de asistenta, incearca sa oferi sustinere pentru cei care au nevoie. Recomanda celor din jur serviciile de calitate pe care tu le-ai gasit. Astfel, vei stabili deja doua raporturi de prietenie. Este vorba de relatia de prietenie cu furnizorul  recomandat, dar si cea privitoare la potentialul client.
  • Onestitatea este cea mai buna politica. Nu supraestima calitatile companiei tale de a realiza un serviciu. De fapt, incearca intotdeauna sa depasesti asteptarile clientului. In aceasta maniera, vei avea mereu clienti multumiti care te vor recomanda bucuros.
  • Nu fi timid. E adevarat ca nimeni nu e incantat sa auda laudarosenii constante, insa trebuie sa profiti de orice ocazie pentru a-ti „vinde” compania cu tot ceea ce ofera clientilor sai. Asigura-te ca te tii de cuvant atunci cand cineva se arata interesat.
  • Arata si marturiseste. Pe langa procesul de promovare al produselor, cauta in mod activ sa si arati oamenilor in ce constau serviciile oferite. Daca vinzi tot soiul de dispozitive, nu pierde ocazia de a demonstra cat de utile sunt ele. Daca te axezi mai mult pe partea de service, planuieste sa faci voluntariat pentru cativa clienti importanti.
  • Alatura-te clubului. Pe piata internationala, dar si la noi a inceput sa creasca interesul pentru business networking. Aceste evenimente sunt sponsorizate de firme specializate in socializarea de afaceri. Daca te intereseaza astfel de evenimente nu trebuie decat sa dai un search in motorul tau de cautare favorit. Sintagmele „networking de afaceri”, „socializare de afaceri” si „business networking” iti vor aduce rezultate relevante. Pentru a obtine informatii specifice adauga numele domeniului in care lucrezi sau numele celui mai mare oras aflat in imprejurime.
  • Nu prelua ceea ce nu este al tau. Nu folosi intalnirile de afaceri pentru a fura ideile celorlalti. – nu este deloc etic. La urma urmei, buna ta reputatie reprezinta unul dintre cele mai importante active; fa tot ceea ce poti pentru a o proteja.
  • Incheie parteneriate cu cei mai buni. Odata ce ai obtinut o lista de contacte, asigura-te ca vei colabora cu aceia care au standarde la fel de inalte ca si tine. E pacat sa dai cu piciorul muncii tale, colaborand cu o companie sau cu o persoana de o reputatie indoielnica.
  • Pastreaza legatura. Cand recomanzi pe cineva in cadrul unui eveniment de business networking, asigura-te ca se stie acest lucru. Un telefon scurt sau un e-mail e tot ceea ce trebuie pentru a le reaminti de compania ta.

Forum Mayra: "Bunele maniere".

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou