Daca vrei, poti!

Succes story

Daca vrei, poti!

“Cea mai mare intelepciune nu sta in a nu cadea niciodata, ci in a te putea ridica de fiecare data cand ai cazut” spune Confucius. Vietile marilor personalitati sunt povesti impresionante care vorbesc nu doar despre succese, ci mai despre puterea de a depasi esecurile, mediocritatea, descurajarile:

Abraham Lincoln

In tinerete, a plecat la razboi in functia de capitan si s-a intors ca simplu soldat. Dupa acest esec, a mai suferit unul incercand sa devina om de afaceri. Ca avocat la Springfield s-a dovedit a fi prea lipsit de simt practic si temperamental pentru a avea succes. S-a orientat apoi spre politica dar a fost invins in prima sa tentativa da a ajunge in legislatura si in cea de a fi nominalizat pentru congres. In 1854, 1856 si 1858 a avut de suferit alte mari 3 esecuri politice, neprimind niciuna din functiile pe care le viza. In '58 ii scria unui prieten: "In momentul acesta sunt cel mai  nefericit om din lume. Daca ce simt acum s-a putea distribui in mod egal intregii umanitati, nu ar mai exista nici macar un singur zambet pe pamant."

Winston Churchill

A repetat clasa a 6 a. A fost invins in toate alegerile pentru functii publice pana cand a devenit Prim Ministru, la 62 de ani! Mai tarziu, a scris: "Nu renunta niciodata. Niciodata, niciodata, niciodata, nu trebuie sa renunti, la nimic – maret sau marunt, usor sau complicat. Continua sa lupti! Singurele lucruri de care trebuie sa te lasi invins sunt onoarea si bunul simt."

Sigmund Freud

A fost intrerupt si scos de la tribuna cand si-a prezentat pentru prima oara ideile intr-o comunitate stiintifica din Europa. S-a intors la cabinet si a continuat sa scrie.

Charles Darwin

Cand a renuntat la cariera de doctor, a fost puternic admonestat de tatal sau. In autobiografia sa, Darwin a scris: "Am fost considerat, atat de catre tatal meu cat si de catre toti profesorii mei un baiat foarte normal, aflat mai degraba sub nivelul mediu de inteligenta." Dar, in mod evident, a evoluat.

Thomas Edison

A spus despre el ca a fost "prea prost ca sa poata sa invete ceva". A fost data fara de la primele sale doua slujbe pentru ca era "neproductiv". Ca inventator, a facut 1 000 de incercari inainte de a ajunge la bec. Cand un reporter l-a intrebat: "Cum e sa esuezi de 1 000 de ori?" Edison a replicat: "Nu am esuat de 1 000 de ori. Becul a fost o inventie cu 1 000 de pasi."

Albert Einstein

Nu a vorbit pana la varsta de 4 ani si a invatat sa citeasca la 7. Parintii lui il considerau "mediocru", iar unul dintre profesori l-a descris ca "foarte incet la minte, nesociabil si mult prea visator." A fost exmatriculat din scoala si nu a fost primit la Politehnica din Zurich. Dar pana la urma se pare ca a invatat sa vorbeasca si sa citeasca. Si chiar si putina fizica.

Louis Pasteur

A fost un elev absolut mediocru. Nici in facultate nu s-a facut remarcat in mod deosebit, absolvind ca al 15 lea dintr-o clasa de 22 de studenti.

Dupa cum vezi, nimeni nu se bucura doar de noroc. Important este sa mergi mai departe! Curaj!

Daca vrei, poti! feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou