Cum sa reduci pierderea timpului?

Succes story

Cum sa reduci pierderea timpului?

De cate ori nu spunem: “Ah, daca ziua ar avea 30 de ore, ce bine ar fi!”, insa nu stim ca multe minute pretioase le pierdem in activitati la care am putea renunta cu usurinta. Castigul de ore pe zi este o dorinta aflata in top 10 al fiecarui om ocupat.

Iata mai jos cum ne pierdem timpul pe parcursul unei zile si ce putem face ca sa-l recuperam:

Timpul, dusman sau aliat?

1. Limiteaza timpul petrecut la televizor dimineata

Sunt multe persoane care s-au obisnuit sa isi inceapa ziua cu un program matinal de stiri sau divertisment. In timp ce aceasta este o metoda de a fi informat, este si o “capcana” – poti usor sa fii prins de o poveste si sa petreci mai mult timp la televizor decat intentionezi.

Pentru a preveni sa fii atras cu forta de magia televizorului, seteaza-ti un timp limita in care poti privi programele. Programeaza-ti chiar un ceas care sa sune cand timpul a expirat si inchide imediat televizorul. Daca nu te poti smulge de langa TV, mai bien schimba pe un program de muzica; astfel, vei putea sa mai faci si alte treburi.

2. Trateaza site-urile favorite ca si recompense, nu ca pe o rutina zilnica

Exista multe persoane care sunt atat de absorbite de fenomenul Facebook sau de bloguri, incat primul lucru pe care il fac dimineata este sa deschida calculatorul. Cel mai bine ar fi sa iti faci mai intai treburile si apoi sa folosesti site-urile preferate, ca si recompensa.

Daca vei intra pe site-uri de socializare la prima ora din zi, vei intarzia cu tot ce ai de facut. Pauzele pentru bloguri si reviste nu ar trebui sa depaseasca 15 minute. Stiu ca stam cate doua ore, insa acest lucru ne mananca din timpul pretios…

3. Nu-ti verifica e-mail-ul la fiecare 10 minute

Acum avem laptopuri, telefoane inteligente si conexiune gratis la internet aproape oriunde am fi, pentru a putea fi conectati in fiecare clipa din viata noastra. La sfarsitul zilei, multi se intreaba cum le-a zburat timpul… Petrece mai putine minute verificand e-mail-ul sau alte mesaje, desi tentatia e mare, mai ales daca lucrezi intr-un domeniu competitiv. Cel mai bine ar fi sa-ti setezi programul de e-mail sa iti arate mesajele noi la fiecare ora si vei avea mai mult timp (neintrerupt) pentru munca.

4. Ia decizii pe loc

De cate ori nu ti s-a intamplat sa deschizi un mesaj si sa nu stii ce sa raspunzi, pentru ca apoi sa revii asupra lui ne nenumarate ori? Astfel pierzi minute importante. Mai bine citeste-l, iar daca poti da un raspuns rapid, fa-o pe loc. Daca raspunsul este mai elaborat, pune mesajul intr-un dosar si ocupa-te de el cand vei avea timp. Macar nu te va atrage ca un magnet de fiecare data cand iti vei verifica e-mail-ul.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou