Cum sa realizezi un interviu

Succes story

Cum sa realizezi un interviu

Compania ta este in crestere si are nevoie de angajati noi. Anunturile au fost postate si exista un numar de aplicanti care, macar pe hartie, sunt calificati pentru locurile de munca disponibile.

Este momentul sa te intalnesti fata in fata cu oamenii pentru a decide care dintre candidati va contribui la cresterea continua a companiei tale. Realizarea unui interviu este o parte importanta a unei afaceri de succes deoarece angajatii tai sunt "bunurile" cele mai de pret ale companiei. Trebuie sa alegi cu intelepciune cand vine vorba de ocuparea fortei de munca in cadrul companiei tale. Iata cateva sfaturi despre cum sa coordonezi un interviu pentru selectionarea unor angajati cu adevarat competenti:

  • Fa-ti temele. Familiarizeaza-te cu CV-ul aplicantului inainte de interviu destinat obtinerii unui loc de munca.
  • Fa o lista rapida cu intrebarile pe care doresti sa le pui si cu informatiile despre companie pe care doresti sa le oferi candidatului.
  • Fii profesionist. Reprezinti compania, iar aplicantul isi va face in urma interviului o prima impresie despre mediul de lucru. Fii punctual, imbraca-te adecvat si foloseste un limbaj corespunzator.
  • Retine ca exista niste intrebari interzise prin lege. Deoarece angajatorii nu pot face discriminari bazate pe varsta, rasa, sex, origine sau handicap, trebuie sa fii atent in abordarea acestor subiecte. Nu vrei sa pui compania in situatia de a apara practicile tale punand intrebari nepotrivite. Iata cateva sfaturi:
  1. Nu poti sa intrebi aplicantul la interviu care este data sa de nastere, dar poti sa il intrebi daca are peste 18 ani.
  2. Nu poti sa il intrebi despre cetatenie sau tara de origine, dar poti sa il intrebi daca este autorizat sa munceasca in Romania.
  3. Nu poti sa intrebi la interviu aplicantul daca este casatorit, are copii sau planuieste sa aiba copii. Poti sa il intrebi daca este disponibil pentru a lucra in plus sau daca este disponibil sa calatoreasca, in cazul in care s-ar putea sa fie necesar.
  4. In cadrul unui interviu nu poti sa ceri detalii aplicantului despre inaltime, greutate, istoricul medical sau dizabilitati. Daca este necesar pentru job, poti sa intrebi daca poate ridica un numar de X kilograme sau daca poate lucra in picioare 8 ore pe zi.
  5. Nu poti sa-ti intrebi viitorul angajat daca a fost vreodata arestat, dar poti sa ceri informatii despre anumite infractiuni pe care le-ar putea savarsi in compania ta.
  6. Nu poti sa intrebi daca a fost trimis acasa in mod onorabil din armata, dar iti este permis sa ceri detalii despre abilitatile deprinse in timpul armatei.
  • Incearca sa vezi lucrurile din punctul de vedere al unui viitor angajat. Tine minte ca nu doar tu il iei in considerare ca fiind un potential angajat, ci si el vede compania ta ca pe un posibil loc de munca. Ofera-i o descriere corecta despre locul de munca si despre posibilitatile de avansare.
  • Fii prietenos. Creand o atmosfera relaxata, vei ajuta interlocutorul sa fie deschis si onest.
  • Incurajeaza aplicantul sa puna intrebari. Intrebarile lui te vor ajuta sa determini care ii sunt prioritatile. Este bine sa stii daca grija lui/ei cea mai mare este sa fuga afara pe usa la ora 5:00!

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou