Cum sa ai succes la interviu

Succes story

Cum sa ai succes la interviu

Pentru solicitantii unul loc de munca, faptul ca au succes la interviul cu managerul angajator este cel mai important pas in obtinerea locului de munca.

Multi oameni care isi cauta un loc de munca nu sunt capabili sa treaca cu bine peste un interviu, deoarece unii considera ca este greu sa raspunzi la intrebarile angajatorului, unii au emotii si nu-si mai gasesc cuvintele potrivite chiar daca stiu raspunsul la intrebare, iar unii nu sunt pregatiti pentru interviu.

Ce lucruri ar trebui sa faca o persoana pentru a avea succes la interviu?

 

Sfaturi pentru a avea succes la orice interviu

Fa-ti temele si cautarile necesare. Inainte sa mergi la un interviu, pregateste-te si cauta lucrurile necesare, cum ar fi anumite informatii despre firma, pentru a putea sa spui ceva in timpul interviului. Angajatorul presupune ca stii anumite informatii despre firma la care vrei sa lucrezi, iar faptul ca stii ce premii a obtinut sau profilul firmei il va impresiona. Informatiile de baza pe care e bine sa le stii despre firma sunt:

  1. proprietarii;
  2. presedintele sau directorul firmei;
  3. podusele companiei sau natura afacerii;
  4. cele mai mari realizari pe care le-a avut firma.

Adu toate actele cerute si fa copii. Ti-ai trimis CV-ul si certificarile necesare, dar nu strica sa ai copii suplimentare. Acestea te vor ajuta in cazul in care vrei sa punctezi ceva din CV-ul sau calificarile tale.

Nu intarzia si imbraca-te pentru a impresiona. Majoritatea persoanelor care isi cauta o slujba nu reusesc sa faca aceste doua lucruri foarte importante si care iti pot asigura succesul. Angajatorul are doar o perioada de timp pentru interviu, deoarece are si alte lucruri de facut, de aceea daca ora specificata nu este buna pentru tine e bine sa-i spui imediat pentru a putea schimba ora interviului. O data ce ai fost de accord cu ora si data interviului, nu intarzia! E bine sa ajungi la birou cu 15 minute inainte de ora stabilita si foloseste acest timp pentru a scapa de emotii, a te plimba sau pentru a recapitula ceea ce vrei sa spui la interviu. Nu uita sa te imbraci potrivit si gandeste-te la acest interviu ca la o intalnire de afaceri unde trebuie sa-l convingi pe client sa cumpere produsul tau. O igiena potrivita impreuna cu o imbracaminte potrivita arata ca esti un angajat responsabil si ca vei fi potrivit pentru locul de munca pus la bataie.

Fii increzator si vinde-te bine. Nu uita sa fii increzator cand te confrunti cu angajatorul, deoarece capcana cea mai mare in timpul unui interviu este nervozitatea. Trebuie sa stii sa te prezinti bine si sa-ti punctezi calitatile care se potrivesc la locul de munca pentru care aplici. Nu spune ceva doar pentru a obtine acest loc de munca deoarece angajatorul te poate verifica.
    
Cu ajutorul sfaturilor de mai sus, ar trebui sa ai succes la interviu. Fii increzator si vinde-te bine, deoarece succesul la interviu este doar primul pas. In perioada de proba care urmeaza dupa ce esti angajat va trebui sa arati ca esti cea mai potrivita persoana pentru acel loc de munca si ca vei putea contribui activ la succesul viitor al companiei care si-a pus sperantele in tine.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou