Atitudinea la un interviu

Succes story

Atitudinea la un interviu

Cautarea unui job poate reprezenta un job in sine. Cercetarea anunturilor publicitare, cautarea pe internet sau completarea formularelor poate parea dificila fata de rezultatul obtinut, in special cand te gandesti cum sa raspunzi intrebarilor de la interviu.

Dar nu te da batut, nu stii niciodata cand vei primi un telefon de la departamentul de Resurse Umane al unei companii minunate care iti va cere sa programezi un interviu fata in fata.

Atunci cand vei primi telefonul, poti sa te bucuri stiind ca esti la doar un pas distanta de jobul visat. Asa ca lustruieste-ti pantofii si gandeste-te la cel mai bun mod de a raspunde intrebarilor de la interviu! Pe langa sfaturile privind interviurile, in acest articol poti sa gasesti niste idei excelente din The Ultimate Guide to Job Interview Answers (ghidul cu raspunsuri la intrebarile de la interviu).
     

In continuare poti gasi niste sfaturi despre cum sa raspunzi la intrebarile care vin de la departamentul Resurse Umane, in timpul unui interviu:

  • Fii onest. La interviu, interlocutorul isi face prima impresie despre tine. Trebuie sa arati ca esti demn de job-ul pentru care aplici atunci cand raspunzi la intrebari.
  • Arata o atitudine pozitiva. Toata lumea prefera sa lucreze cu oameni optimisti. Trebuie sa ramai optimist si entuziast indiferent de intrebarile care iti sunt adresate.
  • Promoveaza-ti competentele si abilitatile cu fiecare ocazie pe care o ai. Daca ai mai lucrat in domeniu in trecut, puncteaza realizarile pe care le-ai avut in jobul respectiv.
  • Daca ai beneficiat de studii care s-ar putea sa te ajute, detaliaza aspectul. De asemenea, daca ai participat la seminarii sau la sesiuni de pregatire, mentioneaza ceea ce crezi ca ai castigat din aceste experiente.
  • Multumeste altor persoane daca este necesar. Mentioneaza ca fostul angajator te-a motivat foarte bine, ca era inteligent si amuzant sau ca el/ea a facut ca mediul de lucru sa fie confortabil si productiv. Daca vorbesti frumos de altii va fi bine si pentru tine.
  • Niciodata sa nu evidentiezi punctele slabe ale altora, in mod special ale fostilor sefi sau colegi de lucru. Cel care te intervieveaza va presupune ca vei face acelasi lucru si in cazul companiei sale. In cadrul unui interviu trebuie sa te detasezi de problemele personale pe care le-ai avut cu fostii colegi sau angajatori.
  • Daca ai o experienta de munca limitata, evidentiaza alte evenimente din viata ta care te-au ajutat sa deprinzi abilitatile necesare ocuparii jobului. De exemplu, voluntariatul s-ar putea sa te fi invatat management-ul timpului.
  • Fii deschis si prietenos, dar nu prea vorbaret! Raspunde direct la intrebari, dar intr-un mod calm si prietenos.
  • Pune si tu intrebari. Fa-l pe cel care te intervieveaza sa inteleaga ca esti interesat in cresterea companiei si in posibila ta contributie. Trebuie sa arati ca ,,ti-ai facut temele’’ cu privire la istoricul companiei (Ti le-ai facut, nu-i asa?!) si ca speri sa joci un rol in cresterea acesteia.
  • Exista niste teme de evitat, pe cat posibil. Incearca sa te concentrezi pe ceea ce poti sa oferi companiei, nu pe ceea ce te limiteaza. Daca de exemplu trebuie sa pleci grabit de la lucru la ora 5:00 din cauza copiilor, nu aborda acest subiect in cadrul interviului, daca iti doresti cu adevarat sa obtii acel job!

    
Cu aceste sfaturi privind pregatirea pentru un interviu, esti pe drumul cel bun. Ai nevoie doar de timp pentru a te gandi la cele mai bune raspunsuri si avand un formular de aplicare bine pus la punct si poate cateva cursuri complementare, vei avea salariul in cont in scurt timp.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou