Limitarea relatiilor la locul de munca

In stil office

Limitarea relatiilor la locul de munca

Relatiile la locul de munca, fie ele romantice sau pur platonice pot fi o provocare. Cu totii ne dorim, bineinteles, sa ne simtim confortabil la locul de munca formand anumite relatii.

Dar daca prieteniile se transforma in ceva nefavorabil, transformand mediul de lucru intr-unul toxic sau daca vreunul dintre colegii de munca intrece limita? Cum limitam relatiile la locul de munca? Iata cateva aspecte pe care le poti considera:

  • Pastreaza mereu profesionalismul. Cea mai utila metoda pentru evitarea oricaror probleme este sa iti pastrezi in fiecare zi si in fiecare moment profesionalismul. Nu trebuie sa arati rigiditate, dar prin comportamentul tau trebuie sa arati ca esti in primul rand un profesionist si ca iti iei locul de munca in serios. Fii prietenoasa, dar fara a fi prea personala. Arata oamenilor ca te afli acolo pentru a-ti indeplini datoria.
  • Fii un exemplu. Persoanele care pot avea probleme sunt in general cele care se lasa atrase in barfe la locul de munca si se plang mereu de ceilalti colegi. Ai stabilit ca esti o profesionista, acum trebuie sa demonstrezi prin comportamentul tau ca esti astfel intr-adevar. Evita barfele, iar daca te gasesti intr-o astfel de discutie incearca sa atragi discutia spre o perspectiva mai pozitiva. Poti fi o persoana prietenoasa si poti chiar sa duci astfel de conversatii, dar evita sa intri in problemele altora. Asta iti poate consuma timpul pretios si energia, impiedicandu-te sa iti indeplinesti obiectivele fixate de locul de munca.
  • Pazeste-ti intimitatea. In timp vei deveni mai apropiata fata de anumite persoane. Nu se poate evita asta. Din cand in cand vei fi invitata sa iei masa in oras, sa ai intalniri de afaceri sau doar sa iesiti seara in oras. Socializarea cu colegii de la locul de munca intareste lucrul in echipa si este o componenta importanta in afaceri. In timp ce socializezi, incearca sa mentii un echilibru intre viata ta privata si viata profesionala.
  • Fii atenta in cine te increzi. Cu siguranta o sa ajungi sa te simti confortabil in preajma anumitor probleme astfel ca vei dori, poate, sa faci unele marturisiri, dar trebuie sa iti clarifici niste limite in ceea ce privesc relatiile cu colegii. Acesta nu este un lucru usor de facut si trebuie realizat cu mult tact si grija. Fii sigura pe ceea ce crezi. Daca un coleg iti face avansuri fii sigura ca i-ai transmis ca astfel de relatii nu sunt pe placul tau. Daca acest comportament continua, va trebui sa iei niste masuri mai serioase. Nu lasa ca un flirt nedorit sa continue fara a fi clarificat. S-ar putea altfel, sa te expui unor probleme serioase.

Forum Mayra: "Iubiti si colegi de munca?".feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou