Job: Evita obiceiurile proaste la birou

In stil office

Job: Evita obiceiurile proaste la birou

Evitarea proastelor obiceiuri, in mod special la locul de munca, ti se va parea ceva care vine de la sine, desi unele persoane uita sa faca acest lucru. Comportamentul inadecvat la un job te scoate in evidenta, dar in sens negativ!

Cel mai bine ar fi daca la birou am folosi pricipiile etice in cadrul biroului astfel incat ceilalti oameni sa nu ne judece in mod negativ. O carte scrisa de Robert Fulghum si intitulata „La gradinita am invatat tot ceea ce trebuie sa stiu cu adevarat”, vorbeste despre comportamentele si tot ceea ce trebuie sa stim ca sa putem aplica in zilele noastre, care au fost deja invatate de-a lungul anilor de formare.

Comportamentul la locul de munca

Mai jos sunt cateva sugestii de baza in legatura cu modul in care sa eviti proastele obiceiuri, la lucru:

  1. Pune lucrurile inapoi, acolo unde le-ai gasit. Bunurile biroului sunt adesea folosite de cateva persoane. Lucruri cum ar fi capsatoarele, benzile sau creioanele sunt utilizate de mai mult decat un angajat asa ca aminteste-ti intotdeauna sa le pui inapoi dupa ce le folosesti. Acest lucru este valabil si pentru cazul in care imprumuti lucruri personale. De asemenea, este o politete obisnuita sa ceri mereu permisiunea, inainte de a folosi lucrurile personale si apoi punerea lor la loc, acolo unde le-ai gasit.
  2. Fa ordine in propria ta dezordine. Ordinea este ceva ce de asemenea inveti acasa. Simplul fapt de a lasa intredeschisa usa frigiderului sau de a incalzi alimente in cuptorul cu microunde fara a le acoperi, acasa poate parea un a fi un fleac, dar acestea reprezinta mari probleme atunci cand apar la locul de munca. Incearca sa eviti lucrurile care cauzeaza disconfort sau cearta cu colegii de birou. Fa un rand nou de cafea daca esti ultimul care a a baut cafea. Pune-ti vasele murdare in masina de spalat vase in loc sa le lasi in chiuveta. Facand aceste lucruri minore, cu siguranta vei transforma biroul intr-un loc mult mai favorabil muncii.
  3. Joaca cinstit. Incearca sa fii onest cu colegii de munca si evita sa faci lucruri cu care ii vei rani in mod intentionat. Niciodata sa nu folosesti munca sau ideea altor persoane, foloseste doar munca si ideile tale proprii. Fii un jucator de echipa si da tot ceea ce poti pentru imbunatatirea rezultatelor si succesul echipei. Daca detii informatii importante pe care le consideri ca fiind de ajutor echipei, invata sa impartasesti cu altii acele idei. Fii de incredere si nu utiliza niciodata impotriva cuiva un lucru confidential pe care l-ai auzit de la o alta persoana. Poti sa te gandesti la colegii de birou ca facand parte din familia ta si tocmai de aceea, datoria ta este sa ii ajuti si sa ii protejezi in loc sa incerci sa ii ranesti sau sa ii dobori.
  4. Arata respect. Ofera sefului tau si colegilor de munca respectul pe care fiecare dintre noi il ofera unei persoane mai in varsta. Evita sa barfesti si sa discuti despre alte persoane pe la spatele lor. Fa tot ce poti mai bine pentru a ramane in limitele profesionalismului si nu te implica in probleme personale. Daca deja esti implicat intr-o afacere sau problema personala a unui coleg de serviciu, asigura-te ca la munca le lasi deoparte, astfel incat sa nu afecteze productivitatea echipei tale.

Comportamentul tau la locul de munca trebuie sa respecte anumite reguli, intocmai ca cele pe care le ai acasa, facand absrtactie de faptul ca trebuie sa urmaresti mai multe lucruri si ca sunt implicate mai multe persoane. Fii intotdeauna precaut inainte de a spune sau a face orice, si fii vigilent cu actiunile tale la locul de munca.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou