Interviul de angajare – preia fraiele!

In stil office

Interviul de angajare – preia fraiele!

Am aflat cu totii, probabil, cum sa ne prezentam la un interviu de angajare, cum sa ne imbracam, paleta de gesturi permisa sau raspunsurile cele mai bune la eventualele intrebari ale angajatorului. Dar interviul trebuie privit si din perspectiva nevoilor aplicantului si a informatiilor pe care acesta trebuie sa le obtina pentru a lua o decizie.

Daca atitudinea posibilului tau sef nu satisface asteptarile tale sau daca raspunsurile sale sunt evazive, atunci probabil ca relatiile profesionale cu el vor fi dificile. Daca, in schimb, manifesta cooperare si deschidere, cel mai probabil ca isi va manifesta aceste atitudini si in relatiile cu subalternii sai.

In cazul in care intervievatorul este responsabilul cu recrutarea sau directorul de resurse umane, punctele-cheie la care ar putea sa va furnizeze informatii pertinente includ:

Aparitia acestei pozitii se datoreaza plecarii persoanei angajate inainte (si motivele invocate de aceasta) sau dezvoltarii companiei

Care este mediul de lucru promovat de managerii companiei (cultura de feedback; comunicarea interna, atmosfera generala etc)

Oportunitatile de dezvoltare ale personalului (responsabilizare in sarcini/activitati noi, programe de training).

Atentie! Nu adresati intrebari legate de salariu, beneficii sau alte avantaje la primul interviu, riscati sa pareti interesat mai mult de beneficii decat de companie.

Adresati numai intrebari relevante, bazate pe o cercetare prealabila asupra companiei sau detaliilor furnizate pe parcursul discutiei (de aceea este important sa asculti cu atentie ceea ce ti se comunica, pentru a evita eventuale gafe in care intrebi despre o informatie care a fost discutata anterior).

In functie de trasaturile tale de personalitate, te poti informa despre libertatea de decizie care ti se ofera in anumite activitati in cadrul pozitiei respective, despre gradul de independenta in realizarea sarcinilor, participarea la stabilirea obiectivelor echipei. In mod clar vei lasa o impresie placuta daca adresezi intrebarile potrivite persoanelor potrivite si daca acestea reflecta interesul pentru companie si preocuparea pentru modul in care ai putea sa contribui la realizarea obiectivelor acesteia.

O alegere corecta a locului de munca dupa criteriul compatibilitatii cu valorile si cerintele/caracteristicile mediului de lucru va conduce invariabil catre rezultate bune si implinire profesionala.

hartHART Human Resource Consulting
www.consiliereincariera

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou