Interviu de angajare: Spune-mi cate ceva despre tine

In stil office

Interviu de angajare: Spune-mi cate ceva despre tine

Una dintre primele cerinte la un interviu pentru angajare este sa vorbesti putin despre tine. Desi pare putin cam personal si fara legatura cu jobul pe care vrei sa il ai, este un aspect foarte important pentru cel care te intervieveaza.

Viitorul tau sef isi poate forma o idee cu privire la persoana ta si motivele pentru care ai fi un candidat bun pentru job. Nu desconsidera acest aspect si tine cont de sugestiile noastre.

 

Incepe cu o scurta caracterizare

Un potential angajator va dori ca tu sa stii cine esti. Asa ca incepe cu o scurta prezentare a trasaturilor si caracteristicilor tale ca si angajat. (Descrieri ale vietii personale nu au ce cauta!) Esti o persoana orientata spre performanta, iti plac provocarile, doresti sa avansezi in cariera, esti un lider bun? Vorbeste despre trasaturile pe care orice angajator ar dori sa le gaseasca la noii sai angajati.

 

Discuta pe scurt despre educatia ta

Fara sa te lauzi, vorbeste despre educatia pe care o ai. Uneori este o idee buna sa vorbesti si despre liceu, deoarece nu poti sti niciodata ce legatura poate avea angajatorul cu liceul absolvit. Poti descoperi chiar o legatura intre tine si el, ceea ce ar relaxa putin atmosfera. Apoi vorbeste despre educatia postliceala (colegiu, facultate, cursuri postuniversitare). Mentioneaza cursurile de specializare absolvite. Este important sa iti mentii raspunsul legat de tipul jobului la care aplici. (Angajatorul nu are nevoie sa stie ca esti instructor yoga daca vrei sa te angajezi ca planificator financiar. Pur si simplu nu este relevant.)

 

Vorbeste despre abilitatile pe care le ai si care privesc jobul pentru care aplici

Este de preferat ca prin joburile anterioare sa fi deprins anumite abilitati care sa te ajute la acest nou job. Asigura-te ca pe acelea le mentionezi. Trebuie sa stii cum sa te pui in valoare in timpul interviului, asa ca adu in discutie tot ce stii sa faci si ar putea interesa compania angajatoare. Te pricepi la programele informatice necesare? Stii sa folosesti echipamentul tehnic specific jobului? Discuta despre orice poti face si care ar putea fi de folos noului tau angajator.

 

Vorbeste despre experienta relevanta

In final, insa cu o importanta la fel de mare ca precedentele raspunsuri la cererea angajatorului sa vorbesti despre tine, trebuie sa mentionezi experienta relevanta pe care o ai. Vorbeste despre cursurile de specializare efectuate la ultimul job, specialisti cu care ai lucrat, ce atributii aveai la vechiul loc de munca, la ce proiecte ai lucrat si cum ai acumulat experienta cu ajutorul acestora, experienta care iti va fi de folos la noul loc de munca. In acest mod vei da impresia ca ai nevoie numai de foarte putina pregatire. Cu cat noul angajator trebuie sa investeasca mai putin in tine ca sa poti deveni o parte a echipei, cu atat vei fi privit ca un potential candidat. Priveste-te din perspectiva angajatorului si atunci cu siguranta vei avea cele mai bune raspunsuri atunci cand ti se cere sa vorbesti despre tine.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou