Fii un jucator de echipa

In stil office

Fii un jucator de echipa

Un jucator de echipa este o persoana care lucreaza intens nu pentru propriul sau interes, ci pentru succesul intregii echipe. Un jucator de echipa poate asigura succesul echipei in aceeasi masura cu liderul acesteia.

Chiar daca este la munca sau face sport, sau desfasoara orice alt fel de activitate, un jucator de echipa este apreciat si joaca un rol important si, uneori, este o piesa de neinlocuit pentru grup.

Jucator de echipa eficient

Iata cateva lucruri pe care sa ti le amintesti pentru a fi un jucator de echipa eficient:

Trebuie sa-ti cunosti punctele forte pentru a le exercita in vederea obtinerii succesului. Unii oameni sunt mai buni la anumite lucruri in comparatie cu altii. Stabileste sau identifica lucrurile la care te pricepi, astfel incat sa le folosesti pentru a-ti ajuta echipa. Fa o clasificare a lucrurilor pe care le poti face mai bine decat altii si concentreaza-te asupra acelor atributii. Daca exista un lider de echipa, informeaza-l cu privire la punctele tale forte, astfel incat sa te poata plasa acolo unde ai cea mai mare eficienta. Daca ai alte puncte forte, liderul de echipa te poate integra in diferite grupuri si pe diferite niveluri.

Trebuie sa-ti cunosti punctele slabe. Este la fel de important, ca si cunoasterea punctelor forte, sa cunosti lucrurile la care nu te pricepi si atributiile pe care nu le poti indeplini. Acest lucru iti va permite sa identifici anumite proiecte si ce tip de sarcini trebuie sa eviti. Daca trebuie sa indeplinesti o atributie la care nu te pricepi, cere ajutor si indicatii de la colegii tai de echipa care sunt experti in cadrul acelei categorii. Sa nu-ti fie teama sa iti recunosti punctele slabe la inceputul fiecarui proiect, pentru a nu avea probleme in viitor.

Cunoaste-ti colegii de echipa. Nu este destul sa iti cunosti punctele forte si pe cele slabe pentru a fi un jucator de echipa eficient. Este esential sa iti cunosti si coechipierii. Incearca sa faci o clasificare a lucrurilor la care se pricep, pentru a sti pe cine sa intrebi atunci cand apar intrebari sau probleme specifice. Astfel iti vei putea face o idee cu privire la lucrurile asupra carora sa te concentrezi pentru dobandirea succesului, stiind ca un coleg de echipa se concentreaza asupra celorlalte sarcini.

Cunoaste-ti obiectivele. Dupa identificarea propriilor puncte forte si puncte slabe si a celor ale coechipierilor tai, este momentul sa te concentrezi asupra obiectivelor pe care le ai. Obiectivul tau reprezinta obiectivul echipei ca intreg. Cunoasterea lucrurilor pe care echipa trebuie sa le realizeze iti va oferi o privire de ansamblu si iti vei face o idee cu privire la rolul pe care trebuie sa ti-l asumi. Acest lucru depinde, bineinteles, de aptitudinile tale. Stabilirea obiectivelor iti va pune la dispozitie, tie si echipei tale, si o modalitate de a evalua nivelul la care te afli si daca echipa ta a avut sau nu succes in cadrul acelui proiect.

Fii comunicativ. Deoarece va exista mai mult de o persoana care va indeplini sarcina sau va contribui la proiect, vor exista multe momente cand vei avea o perspectiva sau puncte de vedere diferite de cele ale echipei tale. Discuta despre aceste idei sau preocupari cu coechipierii tai, pentru ca acestia sa le ia in considerare.

Noi toti avem talente si domenii de expertiza diferite.
Faptul ca te afli intr-o echipa si, deci, esti un jucator de echipa, inseamna sa iti folosesti acele calitati diferite pentru a atinge un obiectiv comun. Exista anumite atributii care necesita munca unui singur individ si exista si sarcini care necesita lucrul in echipa.

Forum Mayra: "Va apropiati sau pastrati distanta fata de colegii de munca".feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou