Etica unui interviu

In stil office

Etica unui interviu

Cum decurge interviul si mai ales ce presupune el? Ce trebuie sa ai la tine cand te prezinti la un interviu de angajare? Exista o etica a interviului? Mayra are raspunsurile la aceste intrebari.

Material de dus cu tine la un interviu

Atunci cand te prezinti la un interviu, ar trebui sa ai la tine: CV-ul, referinte, portofoliu, proba de lucru (daca e cazul) si evaluari de performanta de la angajatorii anteriori (daca au). Asigura-te ca poti lasa copii intervievatorului deoarece, in timpul interviului, acesta nu va avea timp sa le citeasca. De asemenea, nu strica sa ai la tine un carnetel si un pix.

Rutina unui interviu

Cele mai multe interviuri pot fi impartite in patru sectiuni principale: introducerea, angajator-vanzator, candidat-vanzator, incheierea.

Pe parcursul introducerii, primele minute din cadrul unui interviu sunt rezervate angajatorului, pentru a crea un mediu confortabil, prietenos, astfel incat sa poata urma o conversatie cu maximum de beneficii.

“Angajatorul-vanzator” va prezenta structura organizatorica, produsele sau serviciile firmei, locatia geografica, specificul postului avut in vedere, salariul (de obicei, acest aspect nu se discuta in timpul unui interviu initial!), beneficii, etc.

“Candidatul-vanzator” este cel care raspunde la intrebari legate de obiectivele personale, calificarile dobandite, atuurile care il recomanda pentru postul respectiv. Acum este momentul, pentru candidat, de a-si demonstra abilitatile de comunicare.

La “incheierea” unui interviu, ambele parti ar trebui sa-si indice nivelul de interes unul fata de celalalt si sa stie care sunt pasii urmatori ce trebuie facuti.

Luarea legaturii

Candidatul trebuie sa tina o evidenta curenta a tuturor locurilor de munca pentru care s-a prezentat la interviu. De aceea, inregistrarea tuturor informatiilor de contact si a adresei firmei la care s-a aplicat, actualizarea datelor din jurnal cu fiecare solicitare de participare la interviu sau raspuns, de orice fel, la aplicatie, interviul in sine, il pot ajuta pe acesta sa-si aminteasca situatia concreta, fiecare oportunitate legata de locul de munca, precum si cand ar trebui (sau ar fi trebuit) sa aiba un raspuns de la o firma angajatoare sau alta.

Chestiuni de etica

  • Solicita angajatorului un interviu doar daca esti cu adevarat interesat de acel post.
  • Furnizeaza informatii exacte legate de gradul tau de calificare si de interesul pe care il ai pentru post. Nu falsifica date in CV-ul tau sau nu te supraestima in timpul interviului, facand afirmatii legate de pregatirea ta, daca nu ai documente in acest sens.

Anunta-ti potentialul angajator cu cel putin 24 de ore inainte daca nu te poti prezenta la interviu. Raspunde invitatiilor facute pentru interviuri pe site-ul firmei cat mai prompt, acceptandu-le sau refuzandu-le.

Daca interviul a fost planificat pe site-ul firmei, tot pe site anunta angajatorul daca doresti sa amani sau sa anulezi un interviu.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou