Elaborarea unui CV de student

In stil office

Elaborarea unui CV de student

In calitate de student, este foarte probabil sa nu fi avut inca ocazia de a avea un job impresionant intre cititul si invatatul din sesiune si socializarea pana tarziu in noapte. Asadar, daca vrei sa elaborezi un CV pentru un potential angajator, te intrebi cum vei reusi sa faci o impresie buna cu intership-ul pe care l-ai avut sau cu jobul part-time de la magazinul preferat de muzica.

Cand elaborezi un CV, cauta sa accentuezi punctele tale forte si sa iti evidentiezi cat mai bine educatia, experienta de munca si pasiunile pe care le ai. Urmatoarele indicii te vor ajuta sa redactezi un CV care sa te faca remarcat.

1. Mizeaza pe educatie

Presupunand ca experienta ta de lucru nu este prea vasta, e nevoie sa accentuezi educatia.  Cele doua veri in care ai lucrat ca ospatar nu iti vor fi de prea mare folos decat daca aplici pentru jobul de ospatar. Scrie in ce an de facultate esti, daca ai absolvit diverse cursuri, daca ai atestate, certificari pentru limbi straine, daca ai participat la scoli de vara sau intership-uri. Daca ai obtinut rezultate bune, aminteste-ti sa specifici asta in CV. In lipsa unei experiente relevante in domeniu, angajatorul va incerca sa determine performantele tale viitoare prin prisma rezultatelor obtinute in educatie.

2. Evidentiaza premiile si diplomele obtinute

Se prea poate ca acestea sa nu mai conteze foarte mult cand vei avea peste 10 ani de experienta profesionala, insa acum este momentul potrivit sa le valorifici. Daca ai primit vreun premiu sau o diploma, asigura-te ca le notezi intr-o sectiune separata.

3. Accentueaza experienta obtinuta la clasa

Noteaza ca ai avut oportunitatea de a face practica in diverse institutii, ca ai participat la diferite proiecte sau ca te-ai pregatit foarte bine si, sub indrumarea profesorilor tai, ai realizat lucrari frumoase. Daca ai participat la cursuri de PR si ai invatat cum sa faci declaratii publice bine pregatite, ar fi cazul sa notezi asta in CV-ul tau. Daca ai urmat cursuri in care ai invatat sa redactezi foarte bine scrisori de acceptare si de respingere, dar si alte tipuri de texte, aminteste-ti sa le notezi in CV.

4. Include si joburile part-time

Chiar daca ai lucrat doar 15 ore pe saptamana, e cazul sa le valorifici. Descrie rezultatele pe are le-ai avut in timp ce ai lucrat la cafenea. Spre exemplu, scrie daca ai avut in grija casa la sfarsitul zilei, daca ai avut idei inovatoare si ai realizat un meniu special care sa promoveze cafeneaua. Ai lucrat la contabilitatea si marketing-ul companiei? Aceste lucruri nu au cum sa fie trecute cu vederea.  Evita sa faci o descriere stricta a locului de munca.

5. Scrie cateva hobby-uri si munca voluntara

Poate ca ai reusit sa te familiarizezi cu munca voluntara si fie ai ajutat la strangerea de fonduri, fie ai acordat din timpul tau educarii unor copii? E bine ca aceste lucruri sa fie mentionate si in CV-ul tau.  Daca nu ai facut pana acum munca voluntara, e bine sa treci asta pe lista prioritatilor tale.

6. Dezvaluie-ti abilitatile

Majoritatea studentilor au deja abilitati in materie de tehnologie. Dezvolta acest subiect, explicand ce stii in materie de hardware si software.  Relationarea interpersonala, rezolvarea conflictelor, lucrul in echipa sunt abilitati soft care au o importanta insemnata.  Poti spune: „am lucrat eficient intr-o echipa de 4 membri la proiectul…”

7. Nu uita sa treci in CV date de contact

Daca ai o adresa temporara in campus si una stabila, mentioneaza-le pe amandoua in prima parte a CV-ului tau, alaturi de numerele tale de telefon si adresa de e-mail. Astfel, angajatorii care ti-au vazut CV-ul te vor putea contacta indiferent unde te-ai afla in momentul respectiv.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou