Cum soliciti o marire de salariu

In stil office

Cum soliciti o marire de salariu

Lucrezi deja de ceva timp si consideri ca ar trebui sa castigi mai multi bani. Gandul de a solicita o marire de salariu te poate consuma nervos. Totusi, ai sanse de reusita numai daca iti faci curaj sa propui sefului o motivare financiara, adica marirea salariului.

 

Sfaturile din partea Mayra pentru a incerca sa soliciti marirea de salariu:

  1. Fa-ti temele. Afla care este variatia normala a salariului pentru postul pe care il ocupi. Ia in considerare faptul ca in alte regiuni salariul poate varia semnificativ. Asadar, asigura-te ca te raportezi la regiunea din care faci parte. Exista anumite site-uri care iti permit sa faci comparatii intre banii primiti lunar pentru diferite job-uri.
  2. Alege momentul potrivit. Nu da buzna in biroul sefului tau tocmai in momentul in care el anunta cele mai mici castiguri din ultimii ani! In plus, ai putea stabili o intalnire cu seful tau. Negocierea in biroul sefului tau nu te va ajuta sa incepi discutia in modul cel mai potrivit pentru tine.
  3. Fii eficienta.  Aminteste-ti ca depinde in exclusivitate de tine sa iti folosesti atu-urile pentru a te face remarcata profesional si a merita mai multi bani. Nu este de datoria sefului sa te plateasca mai bine doar pentru ca banii necesari platii facturilor sunt tot mai multi. Asadar, aspectul datoriilor tale nu trebuie sa fie niciodata subiectul acestei conversatii.
  4. Fii pregatita.  Fii pregatita sa arati ca esti de mare ajutor in compania in care lucrezi. Aspectul profesional, productivitatea sporita, orientarea spe client si aprecierile foarte bune ale clientilor tai iti vor fi extrem de utile. Aseaza-te la negociere cu toata documentatia necesara pentru a-ti sustine succesele obtinute.
  5. Tinteste sus. Cere o marire de salariu doar daca te astepti sa o si primesti. Sefului ii va placea sa aiba el ultimul cuvant, asa ca ofera-i posibilitatea de a alege el suma convenabila, cerandu-i mai mult decat esti pregatita sa primesti. Astfel, ambele parti se vor simti castigatoare.
  6. Fii totusi realista. Micile cresteri salariale periodice sunt mai usor de acceptat decat o marire spectaculoasa a salariului. Observa ce se potriveste mai bine companiei tale.
  7. Bucura-te si de alte beneficii. Asistenta medicala, un program flexibil, bonusurile de performanta pot fi usor de negociat. Daca in acest moment compania in care lucrezi nu poate oferi o marire de salariu poate vei reusi sa negociezi alte beneficii. Poti solicita comasarea orelor de lucru in cateva zile, pentru a economisi combustibilul si a scadea nivelul de uzura al masinii tale, poti solicita un birou mai spatios si bonuri de masa.
  8. Pastreaza-ti calmul.  Nu da un ultimatum daca nu ti se asigura salariul dorit, decat daca ai in vedere serios acest lucru. Nu ameninta cu demisia daca nu ti se dau banii si daca faci asta, fii pregatita sa pleci.
  9. Fa-ti curaj sa soliciti mai mult! Singura metoda sigura de a primi mai mult este sa iti dai interesul sa fii competenta si sa ceri o marire. Unele companii au un set de reguli in ceea ce priveste marirea de salariu sau incheie un contract la angajare in care se specifica maririle de salariu. In alte companii salariul se stabileste in functie de fiecare caz. La alte companii, trebuie sa incepi sa negociezi pentru a obtine mai multi bani!

Forum Mayra: "Motivarea la locul de munca".



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou