Cum sa te intelegi cu seful tau

In stil office

Cum sa te intelegi cu seful tau

La locul de munca, exista o persoana care este centrul lumii tale – seful tau. Cu exceptia cazului in care lucrezi cu directorul, seful tau are si el un sef, iar seful sefului tau are un sef. Asa cum exista diferite tipuri de angajati cu care trebuie sa lucreze seful, exista si diferite categorii de sefi.

Uita de prima impresie, deoarece nu conteaza la locul de munca si referitor la seful tau. Munca este munca si nu conteaza ce crezi despre  seful tau, tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti indeplinesti sarcinile. Seful tau este partenerul tau la locul de munca, iar succesele tale sunt si succesele lui. Retine ca el este prima ta linie de aparare in ceea ce priveste o cariera de succes in institutia in care lucrezi, deoarece te poate ajuta sa urci pe scara joburilor bine platite. Daca nu ai o relatie buna cu seful tau, cum crezi ca vei progresa in cariera?

Sfaturi pentru a te intelege cu seful tau

1. Comunica cu seful

Incearca sa-l cunosti si sa dezvolti o relatie pozitiva, deschisa si de sustinere cu el. La urma urmei, seful tau este si el om si, indiferent de managementul sau, tu esti cea responsabila pentru actiunile tale.

2. Prioritatile sefului tau pe primul loc

Motivul? Este seful tau, persoana cu care trebuie sa lucrezi. Asa ca fa ceea ce trebuie sa faci: afla prioritatile, obiectivele, preocuparile si grijile sale. In acest mod, amandoi veti avea aceleasi preocupari si veti gasi mai usor solutii.

3. Concentreaza-te pe caracteristicile pozitive ale sefului tau

Concentrandu-te pe trasaturile pozitive, vei fi mai multumita si, prin urmare, si seful va fi multumit. Felicita-l daca circumstantele o cer, dar nu exagera. In ceea ce priveste trasaturile sale negative, nu poti sa faci nimic; incearca sa fii intelegatoare.

4. Fii sensibila la dispozitia lui

In acest fel, vei stii cand sa il abordezi pentru sugestii sau pentru a aduce in discutie orice alta problema. Nu trebuie sa astepti mult timp, dar este mai bine sa rezolvi situatiile dificile la momentul potrivit.

5. Lasa-ti seful sa iti fie cel mai bun mentor

Sefului tau ii va placea ca lucrezi in tandem cu el – de cele mai multe ori seful tau nu va gresi. Poate ca nu vei fi de acord cu el intotdeauna, asa ca fii deschisa si pregatita sa-ti argumentezi ideile.

Se poate ca, la un moment dat in cariera ta, vei deveni si tu sefa; prin urmare, invatand cum sa te intelegi cu seful tau, vei invata cum sa te intelegi cu subordonatii tai.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou