Cum sa scrii o scrisoare de recomandare

In stil office

Cum sa scrii o scrisoare de recomandare

S-ar putea sa fii rugata din cand in cand sa scrii o scrisoare de recomandare pentru cunoscuti. In mod obisnuit asta se intampla odata ce ocupi o pozitie inalta in viata profesionala sau daca ai castigat o anumita pozitie in viata care iti permite sa analizezi si sa comentezi comportamentul celor are lucreaza cu sau pentru tine.

Scrisoare de recomandare

O scrisoare de recomandare este un document important pentru ca are rolul de a confirma abilitatile si calitatile celui recomandat si poate avea un rol important in atingerea obiectivului dorit de catre cel recomandat – o slujba noua, admiterea intr-o institutie, etc. Mai jos sunt descrisi cativa pasi simpli pe care trebuie sa-i urmezi in redactarea unei scrisori de recomandare.

Evidentierea obiectivului

scrierea unei scrisori

Discuta cu cel care iti cere recomandarea si intelegeti-va asupra unui obiectiv profesional. Atunci cand ti se cere o scrisoare de recomandare, trebuie sa stii in ce scop redactezi recomandarea. Discuta cu persoana care ti-a cerut -o si stabileste ce informatii trebuie sa cuprinda, cui trebui adresata si cand trebuie terminata si trimisa.

Fa un plan

Fa-ti un plan. Mentioneaza de unde cunosti persoana pentru care scrii scrisoarea de recomandare si de cat timp. Mentioneaza calitatile si talentele deosebite care fac din persoana respectiva un candidat exceptional. Evita sa dai informatii negative, evidentiaza calitatile pozitive precum atentia la detalii, abilitatile de comunicare, etc., dar numai daca sunt adeverate. Poate fi de folos sa-ti mentionezi si propriile calificari si circumstantele in care ai avut ocazia sa evaluezi persoana respectiva pentru ca astfel recomandarea ta va avea mai multa greutate si va confirma calitatea. Alte lucruri de retinut: o scrisoare de recomandare trebuie sa fie la obiect, clara si concisa, nici prea scurta, dar nici prea lunga.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou