Cum sa obtii o marire de salariu

In stil office

Cum sa obtii o marire de salariu

Muncesti prea mult in comparatie cu salariul primit? Iata ce trebuie sa faci pentru ca banii sa ajunga acolo unde le e locul: in contul tau!

Inainte de a incepe, trebuie sa iti dai seama ca una dintre indatoririle sefului tau este sa te plateasca cat mai putin, determinandu-te sa muncesti cat mai mult. In termeni economici se numeste “productivitatea muncii”, fiind modul in care afacerile isi justifica toate costurile avute cu personalul.

Cu cat angajatorul poate sa te plateasca mai putin in timp ce tu produci mai mult, cu atat profitul firmei va fi mai mare. Toate domeniile de afaceri au anumite costuri pe care trebuie sa le achite pentru fiecare operatiune. Astfel, exista salarii si beneficii suplimentare pentru angajati, costuri cu transportul, materialele si manipularea produselor sau serviciilor.

In aceasta ecuatie este introdusa si rata profitului, adica procentul incasat de fondatorii afacerii din profitul net si reprezinta pragul de care te vei lovi, deoarece de cele mai multe ori nu este negociabil. Motivul pentru care iti spun toate acestea este pentru a intelege ca atunci cand mergi la manager cu cererea de marire a salariului ar trebui sa poti sa ii explici cum ajuti tu compania fie sa economiseasca bani, fie sa produca mai mult, pentru a-ti justifica cresterea salariala dorita cu ajutorul contributiei tale la cresterea profitului.

Unele detalii la care ai dori sa insisti ar putea fi modul in care ai ajutat la cresterea productivitatii, a satisfactiei consumatorilor, numarului de comenzi sau cum ai redus cheltuielile.

Prezinta-te la intalnire avand cat mai multe cifre clare, deoarece sefului ii va trebui putin timp pana cand va evalua ceea ce ii prezinti si bineinteles, asta trebuie sa se intample inainte de datele programate la care se fac maririle de salarii.

Pentru a afla cum esti platit fata de alti angajati din companii similare poti intra online, unde exista destule statistici si calculatoare in acest sens. Incearca de asemenea sa afli cat primesc angajatii din compania ta si care se afla pe acelasi post cu tine si cum atributiile tale s-au extins, sau orice alta cale de a gasi o justificare cat mai buna pentru ca cererea ta sa fie mai usor acceptata.

Managerul trebuie de multe ori sa negocieze aceste cresteri cu patronul ori cu seful sau, asa ca lasa-i destul timp la dispozitie si roaga-l sa iti spuna daca il poti ajuta cu ceva pentru ca cererea ta sa fie cat mai justificata.

Nu comite gresela frecventa de a merge la sef si a cere mai multi bani pe baza unor considerente personale cum ca trebuie sa platesti facturile, sau ca vrei sa te muti intr-o casa mai mare, ori vrei o masina noua. Pentru ei, afacerea si nu persoana ta este mai importanta, deoarece au multi angajati in subordine de care trebuie sa se ingrijeasca pe langa care mai au si alte atributii.

Nu deveni emotiv si nu ameninta cu demisia deoarece de cele mai multe ori vei primi marirea, insa trebuie sa permiti sa treaca destul timp pentu ca cererea sa iti fie analizata iar in acest fel vei evita situatiile neplacute; astfel, vei avea timp ca la randul tau sa evaluezi mai atent ceea ce ai cerut si modurile in care iti poti ajuta seful sa ia decizia favorabila tie.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou