Cum sa iti vinzi imaginea

In stil office

Cum sa iti vinzi imaginea

In cautarea unui loc de munca este nevoie de o campanie puternica de marketing pentru a promova un produs extraordinar: pe tine. Promoveaza-te si vinde-te bine pentru a avea jobul visat!

 

Desi acest lucru este domeniul tau de expertiza personala, nu este intotdeauna usor sa procedezi corect. Iata cateva sfaturi din partea candidatilor si a expertilor de marketing.

 

Definirea produsului


Este greu sa te pui in starea de spirit a te vinde. Gandeste-te la tine ca un produs si adapteaza aplicatia ta la fiecare post cu beneficii si caracteristici speciale care ar face un potential angajator sa doreasca sa te cumpere.

 

Nu fi timid


Daca separi abilitatile si capacitatile de individ, te va ajuta sa fii mai putin timid cand te promovezi unor potentiali angajatori. "Este o problema pentru o multime de personae faptul ca nu suntem buni la auto-promovare", spune Peter Appleby, managing director de consultanti în cariera, Appleby Associates.

 

Alege-ti audienta


Construieste o lista de angajatori care ar fi interesati in abilitatile si experienta ta. Nu uita sa contactezi institutiile si organismele profesionale regionale. Ei vor avea informatii utile privind angajatorii locali si sunt  mai putin paziti decat departamentul de HR al unei societati.

 

Fa personal cunostinta cu posibilii angajatori


Clara, un manager de marketing care dorea sa urce pe scara ierarhica, a decis cunoasca mai multi directori de marketing în carne si oase. Un pic de magulire merge foarte bine atunci cand incerci sa stabilesti o intalnire si Clara i-a rugat sa se intalneasca pentru a le cere un sfat, nu un loc de munca. "Un numar surprinzator au fost de acord sa ne întalnim si o recomandare personala a dus obtinerea unui loc de munca".

 

Fii direct, dar nu arogant


Ai nevoie sa-ti vinzi marfa, dar alege cuvintele tale si tonul cu atentie. Este important sa eviti sa pari laudaros atunci cand enumeri punctele tale forte, spune Mike Warren, director al comaniei de consultanta Proteus. De exemplu, ai putea spune: "Am o reputatie foarte buna pentru scrierea de programe", mai degraba decat "Eu sunt cel mai bun programator in echipa mea".

 

Networking la tine acasa


Navigarea pe net este una dintre cele mai eficiente modalitati de a gasi un loc de munca, care merge atat pentru absolventi cat si pentru candidati maturi. Dar, trebuie sa procedezi in mod corect. Gandeste-te cum sa tintesti foarte multi angajatori deodata, decat sa ii iei pe rand.

 

Foloseste-ti bine bugetul


Fiecare campanie de marketing are un buget, iar vanatoarea de locuri de munca nu este o exceptie. Dar resursa ta este timpul. Este usor sa fii "ocupat" in cautarea de locuri de munca, dar activitatea ta da rezultate? Cand raspunzi la anunturile de locuri de munca, fi concentrat si aplica numai pentru acele companii care ofera locul care ti se potriveste".

Eticheta in redactarea de e-mail-uri

Email-ul este inevitabil in vanatoarea moderna de locuri de munca si foarte eficient daca este folosit bine. "Oamenii scaneaza e-mailuri, nu le citesc", spune Paul Crabtree, directorul de marketing al Adestra. Regulile de aur ale e-mail-ului marketing sunt:

  • Foloseste "bullet points" si paragrafe scurte pentru a face mail-ul usor de citit.
  • Foloseste o linie care descrie subiectul mail-ului, in loc sa fi e un mail cu subiect criptat si enigmatic.
  • Adapteaza fiecare mail pentru fiecare aplicatie si nu folosi functia BCC.
  • Evitati grafice si atasamente  care fac mail-ul sa fie "mare" ca si capacitate, pentru a evita sa fie blocat de firewall-urile companiilor.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou