Cum sa iti sporesti reputatia online!

In stil office

Cum sa iti sporesti reputatia online!

Nu mai putem nega importanta internetului si nici felul in care acesta incepe sa ne afecteze viata reala. Cel mai evident exemplu este cel al angajatorilor care au inceput sa caute informatii despre viitorii angajati via Twitter/ Facebook sau HI5. Si atunci, nu vrei sa ii impresionezi online?

Data fiind implicarea noastra in lumea virtuala cred ca e de datoria noastra sa va dam cateva sfaturi utile pentru a razbate si prin jungla cyber, nu numai cea de "beton".

In primul rand ar trebui sa intelegi ca toate posturile tale pe internet (fie ele discutii, topicuri in forumuri sau blogul personal) au un efect direct asupra ta. Si chiar daca folosesti un pseudonim, sansele sa fii descoperita sunt extrem de mari.

Cel mai profesionist cu putinta ar fi sa iti asumi responsabilitatea faptelor tale online asa cum o faci si in viata reala.

Pentru a te ajuta mai mult, ti-am pregatit 5 sfaturi care te pot ajuta sa-ti sporesti reputatia online si sa-ti impresionezi viitorul sau actualul angajator.

1. Detine drepturile pentru numeletau.com/.ro

Un domeniu online nu mai costa o avere, asa ca, daca vrei sa fii sigura ca nimeni nu posteaza materiale nepotrivite intr-un site cu numele tau, ar fi bine sa achizitionezi drepturile pentru acel domeniu.

In plus, acest domeniu poate fi anexat blogului tau si poti sa le arati celor din jurul tau care sunt cu adevarat pasiunile si aptitudinile tale.

2. Tu si blogul tau

Din ce in ce mai multi angajatori din mass-media si zona creative au inceput sa tina cont de munca depusa in sustinerea blogurilor. Daca nu ai experienta in domeniu, poti prezenta blogul personal ca mostra a deprinderilor tale.

3. Site-uri mici si mari

Spre deosebire de blog, un site e o dovada in plus a capacitatii tale de sintetizare si expunere a informatiilor primite.

O aplicatie de amploare poate impresiona mai usor viitorul angajator. Insa, ca si in cazul blogurilor, este bine sa nu oferi detalii personale precum adresa, conturi, parole.

4. Limiteaza numarul profilelor

Cate profile online ai acum? Personal cred ca pot numi usor vreo 20, insa pe majoritatea m-am logat doar o data sau de doua ori.

Pentru a evita neintelegeri ar fi bine sa iti limitezi numarul profilelor online, sa mentii doar cateva pe care le uploadezi periodic si nu te pot pune in situatii incomode (ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a face comentarii nepotrivite sau sa uploadezi materiale compromitatoare).

5. Informatii pretioase

Posteaza pe bloguri sau forumuri informatii importante pentru domeniul tau de referinta. De exemplu, daca lucrezi in domeniul economic poti face analize detaliate asupra ultimelor evenimente sau poti sa dai sfaturi utile.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou