Cum sa aplici pentru primul tau loc de munca

In stil office

Cum sa aplici pentru primul tau loc de munca

Poate sa ti se para foarte intimidant cand, pentru prima data, completezi formularele de aplicare la un loc de munca, straduindu-te sa-ti reamintesti fiecare deprindere sau premiu pe care l-ai catigat, de-a lungul intregii tale vieti.

Vei incerca sa-ti faci CV-ul sa arate cat se poate de impresionant. Desigur, acesta este un lucru bun. Dar, nu ai de ce sa te lasi intimidat  atunci cand faci acste lucruri. Iata cateva sfaturi si sugestii de care ar trebui sa tii cont atunci cand aplici pentru un loc de munca.

  • Noteaza referintele, mai ales ale celor despre care stii ca iti vor da recomandari pentru sarcinile pe care le-ai indeplinit pentru ei sau impreuna cu ei. In cazul minorilor, referintele includ  locuri de munca cum ar fi baby-sitting, lucrari de voluntariat si orice alt fel de activitate care ar putea fi considerata  experienta de lucru. Noteaza numele, pozitia, datele de contact si adresa lor.
  • Trece in revista aplicatia, pentru ca sa vezi ce fel de informatii vor sa afle despre tine. Aplicatiile cer informatii personale, studiile, experienta de lucru, abilitatile si referintele. Patreaza o copie a lucrurilor pe care le-ai trecut pe ultima ta aplicatie, pentru ca sa ai o referinta atunci cand vei aplica data viitoare.
  • Completeaza formularul de aplicatie cu un pix care nu pateaza si nu iese pe dosul paginii. Deoarece, unele aplicatii ar trebui completate fata-verso.
  • Citeste cu atentie si urmareste instructiunile scrise pe formular, sau instructiunile care ti s-au dat de catre persoana care ti-a inmanat formularul. Completeaza fiecare sectiune cu informatii adevarate si la obiect.
  • Include informatiile legate de educatia ta. Aceste informatii se refera in mod obisnuit la scolile pe care le-ai urmat. Poti include si cursurile de calificare sau orice alte cursuri vocationale pe care le-ai urmat. Include data si anul absolvirii pentru fiecare dintre scolile absolvite, si fiecare calificare obtinuta.
  • Sectiunea despre experienta anterioara in munca ar trebui sa contina toate locurile de munca in care ai fost platit. Furnizeaza detalii specifice despre aceste locuri de munca, pentru ca experienta pe care ai dobandit-o sa poate fi evaluata.
  • Ai grija pentru ce pozitie aplici, pentru ca sa poti trece abilitatile pe care le ai si care te recomanda pentru acea pozitie.
  • Indica momentul din care esti disponibil. Companiile doresc sa stie care este data de la care te-ar putea angaja. Furnizeaza date si zile precise legate de momentul in care vrei sa incepi sa lucrezi. Nu uita sa iei in calcul si activitatile extracurriculare pe care le desfasori atunci cand treci acesta data.
  • Include referinte personale. Fii sigur ca ai inclus persoane care te vor recomanda pentru aptitudinile tale, pentru personalitatea ta si pentru etica muncii. Pentru absolventii care nu au inca o experinta de lucru, aceste persoane ar putea sa fie profesorii lor, consilierii, coordonatorii de programe la care au participat in voluntariat.
Nu uita sa scrii lizibil si sa completezi cu grija formularele, doarece si aceste aspecte vor fi importante in ochii angajatorului. Mai mult, scrie intodeauna adevarul. Orice discrepanta sau prezentare deformata poate fi folosita impotriva ta si-ti vor reduce sansele de a obtine acel loc de munca.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou