Comportamentul fata de un coleg galagios

In stil office

Comportamentul fata de un coleg galagios

Biroul ar trebui sa fie o „fortareata a linistii” pentru tine si colegii tai care sa iti permita sa lucrezi eficient si fara sa fii distras. Dar ce se intampla atunci cand o persoana incepe sa trancaneasca toata ziua? Ce se intampla daca acea persoana vorbeste atat de tare incat colegii ei nu mai pot fi productivi?

Sunt mai multe modalitati de a aborda un coleg galagios. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa iti pastrezi concentrarea si in acelasi timp sa il faci pe coleg sa realizeze cat de deranjant este.

  • Vorbeste cu colegul tau. Bineinteles, inainte sa faci ceva necugetat, vorbeste cu el despre etica muncii. Daca ii spui colegului despre problema care o are, atunci (daca este un om normal) el/ea isi va da seama si va incerca sa isi schimbe comportamentul ca sa nu te mai deranjeze.
  • Cere ajutor de la ceilalti. Intotdeauna un numar mai mare de oameni vor rezolva mai usor o problema. Daca intampini dificultati in a vorbi cu colegul tau, intreba-ti colegii daca sunt si ei deranjati. Cu siguranta nu vei fi singurul/singura care a observat gura mare. Sa il vedem apoi cum reactioneaza la un grup de oameni care au aceeasi problema.
  • Foloseste ceva care sa distraga atentia. Adu-ti radioul, iPod-ul sau altceva care vor distrage atentia. Mai mult decat atat, da volumul radioului mai tare decat vocea colegului galagios pentru a-l submina. Cauta o melodie care nu ii place pentru a accentua deranjarea. Acest lucru ar trebui sa ii inchida gura.
  • Foloseste echipamente traditionale. Dopurile de urechi ar trebui sa fie la indemana cand vrei sa reduci zgomotul neplacut din jur.
  • Foloseste tactici de umilire subtile. Daca deja esti foarte iritat, pune un bol cu dopuri de urechi pe masa de birou cu o eticheta pe care scrie „Gura mare la orizont. Folositi-le pentru protectie” sau ceva de genul acesta.

Daca toate sfaturile enumerate mai sus nu funtioneaza:

  1. Cauta ajutor profesionist. Intreaba-ti superiorul sau pe cineva de la Resurse Umane sa te ajute in aceasta problema. Spune-le ca deja ai incercat sa discuti cu colegul dar totusi nu s-a rezolvat nimic.
  2. Cere sa fii mutat. Aceasta este o alta tactica „daca nimic altceva nu functioneaza”. Daca nu mai suporti, cere sa fii mutat intr-un loc mai linistit. Superiorul tau probabil ca iti va propune acest lucru daca te-ai saturat de „colegul megafon”.

Desigur, intotdeauna foloseste prima varianta inainte de a recurge la celelalte posibilitati (celelalte sunt pentru cei incapatanati care nu inteleg ca au o problema). Sa te plangi superiorului tau din primul moment nu ar fi corect pentru ca trebuie sa ii dai colegul tau sansa de a incerca sa isi imbunatateasca comportamentul.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou