Cererea de concediu maternal

In stil office

Cererea de concediu maternal

Copiii aduc zambetul pe chipul fiecarui om. Cand se nasc, bebelusii aduc fericire, agitatie, zgomot si forfota in casa fiecarui parinte. Cele din urma se intensifica invers proportional cu pregatirile facute de parinti.

Odata ce parintii se organizeaza si se pregatesc mai bine din punct de vedere emotional, fizic, financiar si social, se instaleaza o atmosfera de pace. Daca esti angajata, e cazul sa te pregatesti si din punct de vedere professional . Iti revine obligatia de a instiinta compania de sosirea micutului tau si de absenta ta de la aservici. Aceasta instiintare se realizeaza printr – o cerere adresata angajatorului .

Pregatirea in vederea elaborarii cererii

  1. Informeaza-te asupra legislatiei in vigoare.
  2. Studiaza contractul de munca si regulamentul de ordine interioara al companiei pentru a observa care sunt demersurile ce trebuie facute si care ar fi beneficiile pe care le poti obtine.
  3. Daca decizi sa continui munca in timpul sarcinii, informeaza-te asupra masurilor de protectie care trebuie luate in cazul in care apare o nastere prematura. Documenteaza-te asupra factorilor de risc la care te expui la locul de munca.
  4. Decide-te daca vei reveni la serviciu treptat, cu jumatate de norma sau daca vei opta pentru o norma intreaga.
  5. Anunta-ti seful cu privire la sarcina. Legea spune ca anuntarea angajatorului este obligatorie la 12 saptamani.  Anunta daca este cazul ca in urma consultului medical s-a constatat ca esti insarcinata si ca nu ai nevoie de o protectie speciala si iti vei continua munca. Astfel, iti va fi mai usor sa discuti un viitor concediu maternal.
  6. Realizeaza o lista cu indatoririle pe care le ai in fiecare zi. Astfel, persoana care te va inlocui va reusi sa realizeze activitatile cu un minim efort de adaptare. Incepe prin a face lista  cu sarcinile pe care le ai de indeplinit de obicei, activitatile si rolul tau; noteaza apoi cateva sfaturi practice si cum ajuta acestea  la indeplinirea obiectivelor; noteaza datele de contact ale persoanelor cu care iei legatura si care te vor ajuta in indeplinirea sarcinilor pe care le ai.
  7. Prezinta asociatilor, partenerilor si colaboratorilor tai persoana care te va inlocui.
  8. Iti va fi mai usor daca vei contacta o colega care a trecut deja prin experienta concediului maternal.

 

Cererea de acordare a concediului maternal

Exista probabil o cerere tip la departamentul de resurse umane. Asadar trebuie doar sa concepi si sa redactezi continutul, dupa care trebuie sa predai scrisoarea cu o luna inainte de a pleca in concediu . Daca nu exista un format tip, asigura-te ca vei include in cererea ta urmatoarele aspecte:

  1. Trebuie adresata sefului tau, trebuie sa aiba data si semnatura ta la subsol.
  2. Trebuie sa lasi un exemplar si la departamentul de resurse umane.
  3. Data la care te astepti sa pleci in concediu (exceptie fac doar cazurile in care este necesara plecarea mai devreme)
  4. Data la care estimezi ca o sa te intorci la munca.
  5. Postul pe care il ocupi si persoana care se va ocupa de responsabilitatile tale. Vei atasa notilele la care ai lucrat.
  6. Care este planul tau de reintoarcere la munca: daca vei lucra doua ore pe zi, o jumatate de zi sau daca vei dori sa lucrezi acasa pentru o vreme.
  7. Datele tale de contact.

Acum ca ai avut grija si de viata profesionala, esti pregatita pentru viata de mamica, plina de zambete si alte detalii.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou