Cariera: o mamica la birou

In stil office

Cariera: o mamica la birou

Sa fii o mama de profesie poate fi o optiune, insa cate femei in ziua de astazi mai sunt dispuse sa isi lase cariera pentru a se dedica intrutotul micutilor lor? Inevitabil, dupa cateva luni sau chiar ani, iti vei dori sa te intorci la birou. Insa nu e chiar asa de usor pe cat ar parea.

Ce inseamna "casnica"?

In termeni de cariera inseamna pierderea contactului cu domeniul de activitatea si pierderea unora dintre contactele pe care le-ai stabilit cu greu in decursul anilor.

Daca alegi sa fii mamica de profesie, ar trebui totusi sa ramai in legatura cu ceea ce faci: participa la conferinte, viziteaza-ti fostii colegi, mergi la expozitii si reuniuni. Si nu uita sa discuti din cand in cand cu angajatorii si colegii tai.

Cum te intorci?

Cel mai bine ar fi sa incerci revenirea la fostul loc de munca. Daca ai ramas in relatii cordiale cu fostii angajatori aceasta s-ar putea sa nu fie o problema.

Insa pe o piata atat de competitiva ca cea de acum s-ar putea ca revenirea sa nu fie atat de usoara. Pregateste-te de o lupta dificila si nu astepta ca cineva sa te menajeze (de altfel nici nu ar trebui sa te astepti la intelegere, un copil e decizia ta).

Cel mai important e sa iti subliniezi calitatile si sa ii arati angajatorului ca micutul nu iti va afecta in vreun fel ritmul de munca.

Atentie la neatentie!

In dorinta ta de a reveni in forma s-ar putea sa iti neglijezi micutul. Cum iti spuneam si mai devreme, ar trebui sa stabilesti clar care sunt limitele pe care vrei sa le atingi, numarul de ore pe care poti sa le lucrezi si care sunt sacrificiile pe care esti dispusa sa le faci.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou