Cadoul potrivit pentru colegii de munca

In stil office

Cadoul potrivit pentru colegii de munca

Poate fi destul de dificil sa alegi cadouri pentru colegii de munca. Cand ar trebui sa o faci si cat de costisitoare sa fie?

Va fi oare ciudat daca colegii iti vor cumpara un cadou de zi de nastere sau alta sarbatoare specifica (Craciun, Paste), iar tu nu le vei lua nimic? Ar trebui sa-i cumperi cadouri sefului tau? Desi fiecare birou are regulile sale, exista cateva reguli care se aplica universal.

  1. Intreaba-i pe ceilalti. Daca esti nou, sau nu ai mai fost prezent la ocazii la care se dau cadouri, intreaba pe cineva care este de mai mult timp in firma. Daca un coleg se casatoreste, are un copil sau se pensioneaza, care este procedura obisnuit? In unele birouri se va organiza o petrecere, completata cu cadouri, in functie de situatie; alte birouri au reguli mai conservatoare.
  2. Consulta manualul angajatului. Unele companii au reguli clar definite in privinta cadourilor expuse in manualul angajatului, ca parte integranta a politicii la locul de munca. Este bine sa stii care este politica oficiala a firmei.
  3. Fa si tu ce fac si ceilalti. Este indicat sa faci cum fac si ceilalti. Daca toti ii iau sefului cadou de craciun, ai grija sa fii si tu printre ei. Daca stii ca nimeni altcineva nu planifica sa-i ia un cadou, esti liber sa sari peste acest detaliu si sa scrii o felicitare in schimb.
  4. Asigura-te ca iei un cadou potrivit. Nu cumpara niciodata un cadou care ar putea fi considerat nepotrivit, chiar daca iti cunosti colegii foarte bine. Fereste-te de cadourile cu tenta sexuala, intima sau prea personala.
  5. Manuieste-ti resursele. Pentru ocaziile care sarbatoresc o anumita persoana – petrecere de botez sau de nunta – este mai bine sa cumprei unul sau doua cadouri de calitate decat o gramada de lucruri de care persoana s-ar putea sa nu aiba niciodata nevoie.
  6. Gandeste practic. Nimeni nu are nevoie de lucruri inutile doar de dragul gestului. Incearca sa eviti tot felul de jucarioare distractive. Ia-le numai daca stii sigur ca cel caruia i-l cumperi se va bucura de acesta.
  7. Gandeste inclusiv. Daca faci cadouri unui mic grup, sau echipe de la munca, asigura-te ca nu ai uitat pe nimeni. Nu vrei sa omiti cativa colegi pentru ca vei avea rapid parte de resentimente.
  8. Doneaza in numele unui coleg de munca. Va trebui sa acorzi putin timp pentru cercetare, dar daca poti sa afli care este cauza preferata sau directia caritabila a cuiva, va fi sigur miscat ca ai facut o donatie in onoarea lui.
  9. Organizeaza un schimb de cadouri. In preajma sarbatorilor, poti micsora din stresul produs de schimbul de cadouri, organizand Mosul Secret, sau oricare alt tip de schimb de cadouri. Acest lucru va permite fiecarei persoane sa se concentreze pe o alta persoana si sa nu fie incarcata de cadouri.

Nu uita: ocaziile care cer cadouri sunt de asemenea momente in care sarbatoresti cu prietenii. Uneori este o buna idee sa iesi cu colegii de munca sa luati masa in oras sau sa petreceti timpul impreuna stabilind din timp ca nu veti face schimb de cadouri.

Forum Mayra: La tine la job cum se procedeaza cu cadourile, ce obiceiuri exista sau cum te organizezi cu colegii de la locul de munca?feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou