4 modalitati prin care angajatorii isi gasesc candidati

In stil office

4 modalitati prin care angajatorii isi gasesc candidati

Metodele prin care angajatorii isi gasesc candidatii in zilele noastre s-au schimbat odata cu dezvoltarea tehnologiei.

Iata cateva dintre ultimele metode folosite de catre angajatori:

 

1. Motoare de cautare (agregatori) CV-uri


Afli in premiera aici despre aceasta modalitate: agregatorii de CV-uri sunt viitorul recrutarii online. Devenind tot mai repede o unealta  a angajatorilor, aceste motoare de cautare cauta in bazele de date de CV-uri si pe Internet in general si gasesc candidatii care se potrivesc anumitor criterii. Rezultatul este o scurta lista cu nume facuta pentru ca noi sa o consultam. Suna inspaimantator, avand in vedere ca trebuie sa convingi un software ca esti un candidat extraordinar, dar cu un foarte bun CV, acest lucru poate fi in avantajul tau. Trucul este sa incluzi in CV cuvinte cheie pe care si un angajator care cauta pe cineva cu profilul tau le-ar folosi in criteriile sale de cautare. Daca de exemplu candidezi pentru o pozitie de marketing, asigura-te ca incluzi in CV cuvinte cum ar fi: “marketing direct ”, si  “marketing afiliat”. Ca de obicei, CV-urile complete, clare si concise ies in evidenta, asa ca asigura-te ca si al tau este asa, inainte de a-l publica pe orice fel de site.

 

2. Site-uri de job-uri, mari sau mici

Angajatorii folosesc site-urile de locuri de munca atat pentru a posta locurile vacante, cat si pentru a cauta in bazele de date cu CV-uri. Multi dintre cei care recruteaza folosesc site-urile mari, cunoscute, cu un trafic foarte bun. Dar asigura-te ca iti creezi profiluri si pe cele care se axeaza pe o anumita audienta, zona geografica sau pe anumite specializari. Avand in vedere explozia de acest gen de site-uri din ultima vreme, este important sa fii prezent pe toate acestea pentru a beneficia de atentia de care ai nevoie.

 

3. Targuri de locuri de munca pentru absolventi

Aceste targuri, organizate de catre marile companii sau marile universitati, dau ocazia angajatorilor sa intalneasca absolventii ambitiosi si sa atraga talente in domeniul cautat. Avand in vedere ca numarul angajatorilor a crescut in ultimul timp, este important a fi prezent acolo unde angajatorii de top isi cauta viitorii angajati.

 

4. Comunitati de socializare cu aspect business

Retelele de socializare cu tenta profesionala, cum ar fi LinkedIn iti dau posibilitatea de a-ti face si de a cultiva legaturi de afaceri noi sau existente, dar totodata sunt locul unde cei ce recruteaza isi cauta candidatii – aplicantii pasici care corespund specificatiilor pot fi contactati pentru joburi care nu au fost facute publice. Exista multe site-uri mici de acest gen (de ex. Xing, Viadeo, Ecademy), asa ca asigura-te ca esti prezent peste tot. Angajatorii cauta si pe retele care trateaza o anumita topica, forumuri si bloguri. Numele jocului este expunerea – asigura-te doar ca aceasta este in locurile potrivite unde vei atrage atentia pentru motivele potrivite.

In cele din urma, nu te inregistra doar pe aceste site-uri si atat. Creeaza un profil detaliat, tine-l la zi si exploateaza toate functiile: de exemplau, atunci cand cauti un anumit job, spune acest lucru prin profilul tau; foloseste descierile companiilor pentru a o gasi pe cea in care ti-ar place sa lucrezi si apoi gaseste managerul care face angajarile in acea companie.

Tu cum ti-ai gasit propriul job? Intra in sectiunea special deschisa in comunitatea Mayra si spune-ne si noua … poate dai cate o solutie celor care isi cauta!

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou