10 reguli pentru interviu

In stil office

10 reguli pentru interviu

Cand aplici pentru un post, incepi sa te gandesti cum va decurge interviul cu angajatorul. Cauti sa te documentezi, iti intrebi cunoscutii si apelezi la experienta altora pentru a obtine succesul. Iata ce ai de facut:

Reguli de aur la interviu

Cant de prezinti la un interviu de angajare, este indicat sa fii sigur pe tine, sa-ti cunosti foarte bine punctele forte si sa stii cum sa pui problema. Iata ce altceva e bine sa stii:

1. Raspunsuri cat mai scurte si concise

In cazul in care ti se cere sa dai mai multe detalii, poti sa iti dezvolti raspunsul, dar cauta sa nu depasesti doua-trei minute pentru fiecare intrebare. Testeaza-te si verifica timpul aproximativ de care ai nevoie pentru a raspunde la o intrebare cat mai complet.

2. Include, in prezentarea ta, date concrete, cuantificabile

Intervievatii au tendinta de a prezenta generalitati. Din pacate, asemenea generalitati nu reusesc sa convinga de faptul ca solicitantul este o persoana activa. Include informatii masurabile, definitorii pentru tine ca individ si nu pentru orice alta persoana, furnizeaza detalii despre realizarile tale atunci cand se discuta punctele tale forte.

3. Repeta punctele forte de trei ori

Este extrem de important ca tu sa te simti in largul tau, confortabil si increzator atunci cand vorbesti despre atuurile tale. Explica modul in care punctele forte relationeaza cu obiectivele companiei sau ale departamentului. Daca iti vei repeta punctele forte, cei care te asculta si le vor reaminti si, daca le sustii cu argumente cuantificabile, vor fi mult mai usor de crezut.

4. Pregateste cinci sau mai multe povesti de succes

In pregatirea pentru interviuri, fa-ti o lista cu abilitatile tale, cu elementele-cheie pe care mizezi si te bazezi. Apoi, reflecteaza la locurile de munca din trecut si alege unul sau doua cazuri in care ai folosit cu succes aceste competente care te recomanda.

5. Imagineaza-te singur, pe tine insuti, in echipa lor

Aliaza-te tu insuti cu viitorul angajator, folosindu-i numele si produsele sau serviciile. De exemplu, “Ca membru al……, as analiza cu atentie…..si as….”. Gandeste ca membru al echipei si cauta sa vezi cum te-ai potrivi cu mediul respectiv. Ai grija sa nu faci sau sa spui ceva care ar putea ofensa sau care ar putea fi perceput ca un aspect negativ. Cercetarile tale te vor ajuta in acest domeniu.

6. Aparenta conteaza

Ceea ce lasi sa se vada, ca si cum ai spune ceva, este la fel de important cu ceea ce spui. Studiile au aratat ca 65% din mesajul transmis este non-verbal: gesturile, aspectul fizic, imbracamintea sunt elemente extrem de influente in timpul unui interviu pentru un loc de munca.

7. Pune intrebari la interviu

Tipul de intrebari pe care le pui si modul in care iti formulezi intrebarile pot face o impresie foarte puternica asupra intervievatorului. Intrebarile necesita o buna pregatire in prealabil. Noteaza-ti intrebari specifice, care consideri tu ca necesita o lamurire din partea celui care iti ia interviu si, pe parcursul acestuia, cauta oportunitati pentru a le adresa celor care te asculta.

Nu intreba despre salariu sau beneficii! Procesul de interviu este o strada cu doua sensuri pe care tu si intervievatorul va evaluati reciproc, pentru a determina daca exista o corespondenta adecvata intre tine si locul de munca pe care il soliciti.

8. Cauta sa mentii o conversatie fluenta, fara timpi morti

Prin mentinerea constienta a unui dialog sustinut, in loc de un monolog, vei fi perceput pozitiv. Foloseste intrebari feedback la sfarsitul raspunsurilor tale, pentru a obliga la o continuitate a conversatiei. Nu uita de limbajul trupului si de intonatia vocii, pentru a crea o atmosfera cat mai placuta.

9. Documenteaza-te cu privire la activitatea companiei

Studiaza temeinic profilul companiei la care mergi la interviu, care este linia de produse, care sunt eventualii concurenti. Cercetarile iti vor furniza date care te vor ajuta sa decizi daca esti, cu adevarat, interesat sa ocupi un post in compania respectiva.

10. Tine un jurnal al interviurilor

Cat mai curand posibil, scrie un rezumat a ceea ce s-a intamplat in timpul interviului avut. Revizuieste-ti prezentarea. Noteaza in jurnal atitudinile si modul in care ai raspuns la intrebari. Ai pus cele mai potrivite intrebari pentru a obtine informatiile de care aveai nevoie? Ce ai face diferit la un interviu urmator? Pregateste si trimite o scurta scrisoare de multumire. Gandeste-te ce ai putea face tu pentru compania respectiva.

Datorita importantei sale, interviul necesita o pregatire in avans. Doar tu esti cel care e capabil sa influenteze pozitiv rezultatul unui interviu. Tu trebuie sa constientizezi faptul ca, in momentul in care te prezinti la un interviu, trebuie sa iti mobilizezi toate atuurile, pentru a-ti invinge concurenta. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa fii sigur ca ai luat in considerare tipul de job dorit, te-ai intrebat de ce ti-l doresti si cat de calificat esti pentru el. Nu uita sa tii seama si de realitate: job-ul respectiv este el accesibil, poate fi dobandit?

Sfat: inainte de a te prezenta la un interviu, analizeaza foarte bine ce presupune postul respectiv.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou