10 pasi pentru un CV de succes

In stil office

10 pasi pentru un CV de succes

CV-ul tau este ca o vitrina de magazin; expune trecatorilor grabiti calitatile tale. Deci, cum sa ii faci sa se opreasca? Si cum transformi o vitrina neanimata in ceva ce atrage?

Urmeaza 10 sfaturi pentru a te asigura ca CV-ul tau este expus sub cea mai buna forma.

  1. Fa-l sa fie concis. In mod normal, un CV nu trebuie sa depaseasca doua parti de foaie A4. Cei ce recruteaza acorda in medie 8 secunde pentru a se uita peste un CV – daca le trimiti o enciclopedie a carierei tale, nu vor gasi informatia pe care o cauta. Fa-l sa fie concis si la obiect si pastreaza detaliile pentru interviu.
  2. Adapteaza-l. Acorda timp pentru a adapta CV-ul fiecarei pozitii pentru care aplici. Documenteaza-te despre companie si foloseste anuntul de job pentru a relata exact abilitatile care sunt solicitate si pentru a nu evidentia ceea ce nu este relevant.
  3. Include o declaratie personala. Nu presupune ca cel ce recruteaza va vedea legatura intre experienta ta si jobul pentru care cauta candidati: foloseste o scurta declaratie de introducere pentru a lega istoria ta profesionala de jobul si compania la care aplici.
  4. Nu lasa neclaritati. Pauzele ii fac suspiciosi pe angajatori – daca isi dau seama ca lipseste ceva, nu iti vor acorda incredere. Daca nu ai lucrat o perioada, pune acest lucru intr-o lumina favorabila – de exemplu, in aceasta perioada ti-ai imbunatatit abilitatile.
  5. Tine-l la zi. Ar fi bine sa iti actualizezi regulat CV-ul, chiar daca esti sau nu in cautarea unui loc de munca. De fiecare data cand ceva important se intampla in cariera ta, consemneaza faptul in CV, pentru a te asigura ca nu vei uita in viitor.
  6. Asigura-te ca este fara greseli. Una din cele mai simple modalitati de a selectiona CV-urile este de a le scana de greseli. In ziua de astazi, angajatorii au de a face cu tot mai multe CV-uri si nu va fi in favoarea ta ca prin greselile din CV sa le dai un motiv sa nu te cheme la interviu. Foloseste intotdeauna o aplicatie care verifica greselile de scriere si roaga pe cineva sa te verifice.
  7. Spune adevarul. Nu spune minciuni in CV, deoarece multe companii vor verifica ceea ce vad scris. Chiar daca in faza de CV nu verifica ceea ce ai declarat, vei fi prins la interviu, unde tot ceea ce nu pare clar si dovedit va di pus la incercare fara nicio mila.
  8. Include fapte convingatoare. Sustine-ti realizarile cu cifre. Atunci cand scrii despre experienta ta, nu spune doar ca ai ajutat la cresterea vanzarilor, ci spune ca ai ajutat la cresetrea vanzarilor cu 70% intr-o perioada de 6 luni.
  9. Fa-l sa arate bine. Aloca timp formei CV-ului tau. Foloseste puncte de delimitare si propozitii scurte. Foloseste trucul de design grafic de a lasa multe spatii albe (in jurul textului si intre categorii) pentru a face CV-ul usoer de citit.
  10. Foloseste cuvinte cheie. Daca ai postat CV-ul pe un website pentru ca cei ce recruteaza sa te poata gasi, cuvintele cheie vor fi vitale pentru a-i asigura ca gasesc ceea ce cauta. Titlurile de job si cuvinte intelese peste tot in anumite domenii de activitate vor asigura gasirea si selectarea CV-ului tau la cautare. De exemplu, un candidat pe o functie de marketing trebuie sa mentioneze SEO (Search Engine Optimization), marketing direct si marketing digital printre experienta si abilitatile sale.


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou